Најновије

ВУЧИЋ О ПЛАНУ ЗА КОСОВО ВОЈИСЛАВА КОШТУНИЦЕ: Ако неко то може да спроведе, ја сутра дајем оставку! Тим лажима само отежавате и мени и Србији

Председник Србије Александар Вучић рекао је да поштује све некадашње председнике Србије, али да предлог Војислава Коштунице о решењу питања Косова и Метохије није реалан.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Ко ће то да прихвати да изнајмимо земљу на 100 година? Ко ће то да прихвати од Албанаца? Хајде да прекинемо себе да лажемо и причамо бајке о себи. Хајде покажите како ћете да убедите Албанце да то прихвате то", казао је Вучић.

Он је казао да таквим предлозима само лажемо себе и јавност.

"У Хонгоконгу живе Кинези а на Косву 93 одсто становништва чине Албанци а не Срби. Покажите ми како ћете убедити Албанце да то прихвате. Кажите људима шта је истина па да у тим оквирима покушамо нешто да урадимо. Ја нисам у стању да направим Хонгконг зато што знам да су то глупости. Нама је потребан реалан, државотворни приступ решавању тих проблема а не лупетања свих врста. Како ћете да се помирите кад Албанци то неће? Лажете себе, обмањујете јавност. Само себи штетимо све време. Зато што нежне српске уши неће да чују истину. Рак лечите чајем од камилице. Ево доведите људе који ће да вам направе Хонгконг, ја нисам у стању", додао је он.

Вучић је казао да би сутра поднео оставку када би неко успео да спроведе план Војислава Коштунице.

"Ево сутра ћу да поднесем оставку, само ми гарантујте да ћете да успете то да спроведете. Нама је потребан реалан, отворен споразум, а не за дневно-политичко глупирање. Прекините са лажима, обманама, јер тиме отежавате мени, Србији и свима нама позицију за озбиљан разговор", закључио је он.

Он је подвукао да је ситуација на Косову много компликованија и тежа, те подсетио да је у време председничког мандата Коштунице почињен погром над Србима, а у време премијерског мандата спроведено изрицање независности.

"Наша реакција тада је била или Хонгконг или саопштење - заборавили су на Хонгконг и било је саопштење", критиковао је Вучић.

Осврнуо се и на изјаве да је решење у помирењу и дозволи Албанцима да се лече у нашим болницама.

"Па лече се. Пуне су наше болнице Албанаца. Али, како ћете да се помирите када Албанци то неће? Прекините да лажете себе, не само домаћу јавност. Сви заједно обмањујете јавност. Реците каква је истина, па у тим оквирима да нађемо како да решимо то питање. Обмањујете јавност, јер нежне српске уши више воле да чују лаж него горку истину", рекао је он.

Некадашњи председник Србије Војислав Коштуница казао је за Курир да је имао решење проблема Косова по моделу Хонгконга и да је имао подршку владе за то.

Швајцарски одборник затражио припајање аустријске покрајине његовој држави! Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА