Најновије

ЗАБОРАВИТЕ БЛИСКИ ИСТОК, ОВДЕ ВЕЋ РАТУЈУ ТУРСКА, ЕГИПАТ И ЕМИРАТИ: Турске базе жестоко бомбардоване, хиљаде рањених евакуисано у Анкару!

Египатски авиони уз дронове из Уједињених арапских емирата су повећали бомардовање турских база у Либији. Операција је имала толико успеха да је турско министарство одбране да наложило хитан транспорт рањених и мртвих турских војника назад у Анкару.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

У исто време, руски техничари су пожурили у Либију да подрже војску генерала Хафтара.

Недавно, командант операција генерала Хафтара, генерал Маброук ал-Газави, рекао је да ће се операције наставити све док последњи непријатељски турски војник у ваздуху, мору или копну не напусти земљу.

"Утицали смо на турске базе и инфраструктуру широм земље дуж  линија од града Сирта до града Зувара на западу“, рекао је.

После великог бомбардовања турских положаја на аеродрому Митига, украјински транспортер 74-5АССА Ан-74 слетео је у 15:10 по локалном времену како би покупио мртве и повређене Турке, нешто што је портпарол ЛНА признао.

Авион је полетео 50 минута касније, у 4:00 по локалном времену, натоварен великим бројем возила хитне помоћ и. Касније је пронађено да је исти авион ушао у турски ваздушни простор у 6:35 сати по локалном времену.

Долазак руских техничких и војних саветника у Либију изазвао је забринутост у Турској и ГНА-у, што потврђује пад руског беспилотног авиона Орлан-10 у Аин Зари, јужно од Триполија.

Руски техничари су, како се извештава, поправили оклопна возила и артиљеријске системе генерала Калифе Хафтара.

Према документу објављеном на веб локацији Проект, 23 руска техничара претресла су и поправила 100 Т-55, 10 Т-72, ​​35 Т-62, 77 ТОМА БМП-1, 10 МТ-ЛБ, 21 оклопна тенка, возила за прикупљање БРЕМ, 41 извиђачка возила БРДМ-2, 20 2С1, 1 2С3 и 6 БМ-21 РПГ.

Прва операција египатске авиона Рафал догодила се у мају 2017. У време ал-Сисијеве команде, полетели су из ваздушне базе Гебел Ел Басу и три дана је бомбардовао циљеве у Либији.

Друга операција обављена је од 26. до 27. маја 2018. године, када је Ал Сиси такође послао Ф-16 који су полетели из западне базе његове земље. Ваздушни напади се настављају према потребама генерала Хафтара.

Све назнаке указују на то да ће се сукоб у Либији ускоро завршити, пошто су након подршке Русије, УАЕ и Египта Хафтару, а УСАФ извео прве бомбашке нападе у Либији након покретања команданта операције у априлу.

Сједињене Америчке Државе послале су разарач „Најс“, са системима противракетне одбране „Егис“, на север Персијског залива како би затвориле „рупу у противваздушној одбрани Саудијске Арабије“, јавља телевизија Си-Би-Ес. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Курир/Fort russ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА