Најновије

ЂУКАНОВИЋ ПРЕДЛАЖЕ ИЗЛАЗАК НА ИЗБОРЕ БЕЗ КОАЛИЦИОНИХ ПАРТИЈА: Ево на кога су разочарани функционери СНС!

Група функционера Српске напредне странке залаже се да на предстојеће редовне изборе, који ће бити одржани марта следеће године, та партија изађе без коалиционих партнера на листи јер им се, како тврде, сарадња с њима обила о главу. Не само да нису показали лојалност већ увелико кокетирају с опозицијом.

Владимир Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Интернационални секретар СНС и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић је казала да је СНС досад био веома дарежљив према коалиционим партнерима и да сматра да би свака политичка партија требало да се самостално „измери“ на изборима, после чега постизборне коалиције и преговори имају смисла.

Посланик СНС Владимир Ђукановић каже да се потпуно слаже са страначком колегиницом.

“Претерано смо дали коалиционим партнерима и то нам се обило о главу. Поједини не само да се нису показали као лојални коалициони партнери већ нису показали ни жељу да бране своје сопствене позиције. Ту су када треба убрати плодове власти, али не и када се мора преузети одговорност. А поврх свега, кокетирају с опозицијом”, каже Ђукановић и открива на кога се критика конкретно односи:

“То су Ненад Поповић, Расим Љајић, Милан Кркобабић, али и неки делови СПС који не мисле добро ни Дачићу. То су они социјалисти, нећу ја о именима, сами ће се препознати, који су имали бизнис варијанте с Драганом Ђиласом, па би опет да се врате на та њихова времена. С том разликом да СПС није био на листи СНС, на изборима 2016. такмичили су се самостално.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да СНС није имао никакве користи од сарадње с Поповићем и Кркобабићем.

“Они су узимали део колача СНС, а заузврат ништа нису допринели. Такве штеточине би требало избацити из коалиције, док Љајић ипак има неку тежину. Кооперативан је, има великог искуства, представник је мањинске заједнице, а популаран у целој земљи.

Подсетимо, и председник Србије и СНС Александар Вучић је на Главном одбору странке почетком месеца критиковао своје коалиционе партнере, уз најаву да ће имати мање посланичких места.

Бајатовић: С опозицијом разговарамо на ФПН

Односи СНС и СПС су, како се помињало у јавности, нарушени и у Војводини. Потпредседник СНС Миленко Јованов је недавно казао да су се током усвајања ребаланса буџета за 2019. у Скупштини Војводине поједини покрајински трибуни по ходницима дружили с посланицима из Ђиласовог савеза.
На ове прозивке потпредседник СПС и председник војвођанског покрајинског одбора те странке Душан Бајатовић је казао да „просто нема никакав коментар“:
“Став СПС је кристално јасан. Воде се разговори између власти и опозиције на ФПН, све остало је маргинално”.

Прочитајте ОВДЕ како је ректорка БУ осудила упад активиста СНС у ректорат.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА