Најновије

МОЋНИ С-500 ЋЕ ОБАРАТИ МЕТЕОРИТЕ: Кинези хвале нови руски систем

Кинески интернет портал Sina је уверен, да ће перспективни ПВО/ПРО С-500 „Прометеј“ моћи да обара и метеорите који лете у правцу Земље.

С-500 (Фото: mil.ru)

Како се наводи у тексту, руски противваздухопловни и противракетни системи из године у годину изазивају све више интересовања на међународном тржишту наоружања и војне технике. Парадоксално, најбољу рекламу за њих је направила америчка страна. Они су донели одлуку да уведу санкције земљама који реше да набаве ракетни систем С-400 „Тријумф“.

У издању се наводи да ће усавршена верзија система С-400 (мисли се на С-500) бити у стању да уништи све савремене ваздушне објекте, То укључујуће и пресретање метеорита који долазе из космоса. С-500 ће моћи да оствари максимални домет од најмање 500км. Он ће истовремено моћи да гађа и до 10 циљева, пишу кинески стручњаци.

Недавно су медији објавили текст у коме се претпоставља ко ће бити први купац ракетних система С-500. Наравно на првом месту је заинтересована НР Кина.

У међувремену Пекинг и Москва су потписали уговор око испоруке система С-400 „Тријумф“. НР Кина представља једног од водећих партнера када је у питању набавка савременог руског наоружања, без обзира на све развијенију домаћу војну индустрију.

Нешто о новом руском систему

С-500 ће моћи да се бори против комплетног спектра ваздушног оружја, укључујући ту хиперзвучне летеће објекте и бојеве блокове интерконтиненталних балистичких ракета. Основна „противавионска“ ракета коју ће примењивати систем С-500 биће 40Н6. Она ће моћи да обара циљеве на даљинама и до 400км. Ова ракета се већ налази у наоружању система С-400 као његово топ-оружје. За пресретање балистичких циљева и хиперзвучних летећих објеката  развија се породица ракета 77Н6. Ове ракете треба да замене старије моделе 9М82 које се налазе у наоружању система С-300В.

Сматра се да ће „Прометеј“ моћи да оствари ефективни хоризонтални домет и до 600км, док ће се у односу на претходника С-400 драматично повећати висина пресретања ваздушних циљева. Наиме, нови типови ракета ће омогућити борбу са непријатељским циљевима који се налазе у ближем космосу. Нове могућности система С-500 „Прометеј“ не искључују могућност обарања извиђачких сателита који се крећу по ниској земљиној орбити.

Русија је у стању да уништи САД чак и ако је први удар „ухвати на спавању“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА