Најновије

Руско Дечје музичко позориште у Србији: Спектакл посвећен 75. годишњици победе у Великом отаџбинском рату

Под покровитељством Министравства иностраних дела Русије, у периоду између 8. септембра и 4. октобра 2019 године,”Россотрудничество” проводи гостовања московског дечјег музичког позоришта младог глумца у земљама Заједнице независних држава и другим, са циљем да упозна и представи руску културу на територијама Узбекистана, Казахстана, Таџикистана и Србије.

Плакат (Фото: Промо)

Дечје музичко позориште младог глумца – једино је професионално музичко позориште у Русији, лидер дечјег театралног покрета у Русији. Уметнички руководитељ позоришта је заслужени уметник Русије - Александр Љвовић Фјодоров.

Позориште представља музички спектакл “Фантазије на тему Дунаевског”, све мелодије су проверене временом: песме, музика, оперете, музике из најпопуларнијих совјетских филмова који су ушли у историју кинематографије.

- Спектакл је посвећен 75. годишњици победе у Великом отаџбинском рату и показује најемотивније тренутке – реалну причу, емоције и осећаје из првих дана до Победе, повезани са растанком, бригом, болом за губитство и радости за повратком. Хероји спектакла осећају сами над собом дешавања тих година, дозвољавајући младим гледаоцима да осете ту атмосферу да разумеју да је тај давни и прошли рат – није апстракција, већ реални догађај. Штафету памћења примају већ праунуци победника. Ова успомена треба остати чиста и удружити наш округ, наше земље. Циљ нашег спектакла није само да се он представи, него, и да се деци и младима, дозволи да науче и поштују историју своје породице, нашег језика и народа – саопштавају организатори.

Завршни блок програма представља гледаоцима савремену Москву, деведесетих година прошлог века и прве деценије овог. Јарка плесачка атмосфера мења се са савременој градској лирици, то је музички доказ љубави према нашем главним градом, таквим различитим и вољеним.

У спектаклу, наравно, не могу да стану све популарне театралне и филмске музике Исака Дунаевског и других совјетских композитора, али, прелепа музика и текст најпопуларнијих песама наше земље двадесетог века, преко руских младих уметника, дају бољи импулс за развој културних односа, популарност руског језика и културе у земљама Заједнице независних држава и других.

- Драги гледаоци и гости Београда! Позивамо Вас на тај значајни сусрет који ће бити 4. октобра у 18.00 у Руском центру за науку и културу “Руски дом”. Улаз је бесплатан – поручују организатори.

Прочитајте ОВДЕ  која вас то премијера очекује у октобру.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА