Најновије

УПОТРЕБИЋЕ ОНО НАЈГОРЕ! Српске обавештајне службе дошле до фрапантних података: Приштински лидери отпочели тактику "прљавог лобирања"!

Генерална скупштина Интерпола окупља се једном годишње, а ове године биће одржана у главном граду Чилеа од 15.до 18. октобра. На њој би се и ове године могао наћи захтев Приштине да приступи овом међународном телу.

Илустрација (Фото: Јутјуб/ Правда)

Према сазнањима, лажна држава отпочела је и ове године тактику "прљавог лобирања", односно куповине гласова како би из четвтог пута успела да се домогне Интерпола.

Према информацијама, на делу је слична стратегија коју су представници косовских Албанаца спровели за прошлогодишње гласање, које је било у Дубаиу, када су скупоценим поклонима, аутомобилима, сатовима, па чак и исплатама од по неколико хиљада евра на руке страним званичницима покушали да обезбеде већину за пријем у Интерпол.

Да би обезбедили долазак делегација држава које нису признале једнострано проглашену независност Косова, Албанци су се чак нудили да им плате вишедневни боравак у Дубаиу.

Наиме, делегацијама земаља које нису финансијски баш "јаке" и које немају новца "за бацање", нудили су да плате пут, односно авионске карте, хотеле и остале трошкове боравка, само да би дошле у Дубаи и гласале за чланство Косова у Интерполу. Било је и неколико случајева да су појединцима нудили новац у замену за гласове.

Злочинци у Приштини играли су на на тежак материјални статус појединих делегација.

Тако је, према прошлогодишњим информацијама, шест лимузина купљено за потребе националних канцеларија Интерпола, распоређених у сиромашнијим земљама којенису могле да их приуште.

Посебно је занимљиво то да су Албанци за делегације земаља спремали скупоцене сатове попут ролекса, а о свему томе је српску делегацију обавестио египатски представник.

За прошлогодишње поткупљивање гласова на најподмуклији начин приштинске власти обезбедиле су 15 милиона долара "прљавог новца" од шверца наркотика и миграната за куповину гласова.

До овог фрапантног податка дошле су српске обавештајне службе прошле године.

Из овог црног фонда плаћани су промотивни текстови у истакнутим публикацијама ЕУ, како би се учврстила подршка уочи заседања Генералне скупштине Интерпола.

Међутим, поред свих нечастивих напора, доживели су дебакл прошле године у Дубаиjу када ни после два круга гласања нису успели да обезбеде двотрећинску већину за пријем у светску полицијску организацију.

Тада је у другом кругу гласало укупно 135 земаља, 68 је било "за", 51 "против" и 16 уздржаних. Претходно је одржан први круг гласања на коме је тзв. Косово такође забележило промашај: гласале су 154 земље, а за чланство је било 76 чланица, 56 је било против, а 22 уздржане.

За тзв. војску Косова инвестиције од 400 милиона евра. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА