Најновије

ОНИ СУ ПРИЗНАЛИ ЗАШТО ВИШЕ НЕЋЕ ДА ИМАЈУ СЕКС: Нису више могли да погледају партнера, а разлози су хит!

Секс није основа за везу, али је за многе парове важан део. Успостављање сексуалне компатибилности је од виталне важности за здрав однос, а ако је нема, неки парови једноставно одустану и од односа.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Међутим, могуће је бити у вези и бити заљубљен у партнера, а не имати жељу за сексом. То је чешће него што мислите - прошле године, истраживање је показало да жене губе интерес за сексом отприлике годину дана након почетка везе. Међутим, људи ретко причају о томе.

Како би започео расправу о тој теми, недавно је корисник Редита замолио људе да поделе како су се ствари одиграле код њих - кад су били у вези и схватили да им је партнер престао бити сексуално привлачан, иако су га још волели.

Неки одговори могли би вас изненадити:

1. "Заједнички живот је "убио" мој либидо"

"Није био добар партнер у погледу практичних аспеката заједничког живота. Прала сам веш, чистила, улагала емоционални напор итд. Сексуална привлачност је била снажна пре него смо се уселили јер тад нисам радила те ствари. Кад смо се уселили и кад сам схватила да посуђе никад неће бити опрано ако га ја не оперем, секс се драстично смањио. Огорченост која је расла у мени због његовог недостатка поштовања према мом времену и раду је у потпуности надвладала сексуалну привлачност. Чинило се да он не разуме зашто нисам "узбуђена" након скупљања његових прљавих чарапа по целом стану", написала је корисница Редита.

2. "Контрацепцијске пилуле и антидепресиви коштали су ме сексуалног нагона"

"Мој дечко и ја проживели смо пад сексуалне привлачности, али га волим више од живота. Ако нисам расположена, њему то не смета. Некад прође и месец дана, а да ја не зажелим секс због контрацепцијских пилула и антидепресива, но њему то не представља проблем. Тако да мислим да смо добро."

3. "Постао је фрустриран јер нисам хтела секс"

"Волела сам свог партнера и били смо заједно годинама, али смо имали пуно проблема јер готово никада нисам била расположена за секс па је он с временом постао прилично фрустриран. Да будем искрена, због тог искуства сада се трудим излазити само с оним мушкарцима који ме јако привлаче."

4. "Схватила сам да нисмо компатибилни"

"Схватила сам да га више не волим на романтичан начин, већ само као пријатеља. На сличан/исти начин је он осећао за мене. Постали смо пријатељи. Обоје смо били млади, у раним 20-има, и нисмо имали довољно искуства у везама. И даље ми је било стало до њега, желела сам да буде срећан, узрујала бих се кад је он био узрујан. Али размишљање о заједничкој будућности, у којој ћемо бити брачни пар претворило се из нечега лепог у нешто неугодно. Тада још нисам знала тачан разлог, али сад кад се сетим свега - отишли смо у другом смеру. Нисмо били довољно компатибилни и били смо премлади да бисмо више радили на својој вези."

5. "Асексуалност је отерала моје бивше партнере"

"Будући да сам асексуална, никад ме није сексуално привлачио ниједан од мојих партнера. Имала сам поприличан број односа који су се на крају распали из различитих разлога, не само због сексуалне некомпатибилности. Сада сам удата за невероватног мушкарца. Не привлачи ме сексуално што је за мене уобичајено, али су ствари између нас апсолутно савршене. Заједно смо већ шест година, а ствари само иду на боље. Њему савршено одговара да имамо секс можда једном месечно. Довољно је често да је он сексуално задовољен, али и довољно ретко да ми секс не смета. Никад ме не наговара на секс као што су то чинили неки мушкарци с којима сам била у вези. Никад ми ме изазива грижу савести или ме покушава присилити на секс. Већ је у неколико наврата доказао да ако не желим или ако желим престати усред секса, да ми то неће "узети за зло".

6. "Пут су препречили деца и живот"

"Уопштено нисам сексуална особа, али према супругу немам уопште сексуалних осећаја. Доста смо заузети бригом о двоје врло мало деце и негујемо рођака, па нисмо ни приметили да немамо секс. Питам се шта ће бити кад рођак о којем бринемо умре и кад деца одрасту. Можда ће се осећаји вратити."

7. "На крају смо обоје завршили с другим људима у кревету"

"Обоје смо спавали с неким другим и одлучили да би било најбоље да прекинемо. Било је тешко, посебно за мене, али на крају је то било исправно. Хемија ми је битна у вези, без ње бих се осећала као да сам у вези с блиским пријатељем или чланом породице."

8. "Одлучили смо да би боље било да будемо пријатељи"

"Раскинули смо. Но, добро је испало. Обоје смо се погледали и рекли једно другоме што волимо код другога. На крају смо обоје завршили у подручју "дружељубиве љубави". Стога смо се одлучили за раскид, али смо остали јако добри пријатељи."

Шта мушкарац мора да уради да би га жена запамтила прочитајте ОВДЕ.

Извор: 24sata.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА