Најновије

СРБИЈА ИМА ПЛАН ОД КОЈЕ ПРИШТИНА ДРХТИ: Почеће интензивно повлачење признања лажне државе!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су у току интензивни разговори "са другим земљама" о повлачењу признања независности Косова

Александар Вучић (Фото: јутјуб)

"Они (представници Приштине) су нас јуче ослободили сваке одговорности, рекли су да су дошли по нова признања независности Косова. Сада јавно кажем - ми радимо на новим повлачењима признања, они раде свој посао, а ми свој, па "ајде да видимо ко ће бити успешнији", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да на томе да издејствују у Њујорку нова признања тзв. Косова не раде само представници Приштине, већ Албанија и њихов министар спољних послова, који је иначе пореклом с Косова.

"Они отворено кажу да то ради друга држава. Нема проблема, ми смо сами, мало ко хоће да нам помогне, многи нас потцењујују и потцењивали су нас али наш одговор је ефикасан и одговоран", рекао је Вучић.

На питање да прокоментарише изјхаву Хашима Тачија да је дошао преко "плафона" у УН, Вучић је рекао да Приштина ради свој посао по притању борбе за, како они сматрају, њихову земљу, док Србија треба да покаже да је то наша земља.

"То је сада ко ће коме више да доскочи, да ли сам преко плафона као спајдермен дошао или нисам... али ја ћу моћи овде да говорим као председник Србије, а Тачи неће моћи да говори као председник земље", рекао је Вучић.

Истиче да је Њујорк најснажније упориште “Косова” у сваком смислу, пошто ту имају бројне лобисте и финансијске магове који помажу њихову кампању још од 1946. године.

Додаје да Србија заостаје 72 или 73 године и да и када будемо кренули у озбиљније лобирање, са много више новца, да ће то бити кап у мору у односу на оно колико су они лобирали од 1946. гоидне.

Вучић каже да је разговарао са председником Конга, који ће доћи у за месец дана у посету Београду и додао да је то земља од 90 милиона становника која је била надомак признања независности Косова, али да је то Србија спречила.

Додао је да му вечерас следи и сусрет са председником Светког јеврејског конгреса Роналдом Лодером, како каже, много важним човеком, од огромног утицаја, а затим и сусрет са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом са којим ће разговарати о припремама за долазак премијера Русије Дмитрија Медведева у Београд 20. октобра.

Према његовим речима, две земље тада очекује потписивање бројних споразума али и достојно обележавање годишњице ослобођења Београда и Србије од фашизма у Другом светском рату.

"Нећемо дозволити да нам неко укида право на херојску прошлост због дневнополитичких разлога", рекао је он.

Додао је и да ће касније вечерас имати вечеру под окриљем Светског економског форума, где ће бити Џаред Коен али и нови саветник за националну безбедност Роберт О`Брајен, који је на том месту наследио Џона Болтона.
То ће бити од велике важности, рекао је Вучић и додао да га у току вечери очекује и друга вечера, са одлажећом шефицом европске дипломатије Федериком Могерини.

"Имамо много посла да обавимо, али свакако мислим да достојно представљамо Србију", рекао је он.

Упитан које ће бити кључне поруке у његовом сутрашњем обраћању пред Генералном скупштином УН, он је рекао да ће изнети анализу шта се збива у нашем региону, али и онога што је региону потребно - а то су мир стабилност и убрзани економски развој.

"Ја ћу се трудити да говорим о реигону из којег одлазим. Сувише смо мали да бисмо држали придике свету", каже Вучић.

Додаје да ће уместо тога говорити о "нашим односима и неопходности очувања мира и стабилности, шта је то што је Србија учинила и шта је то што очекујемо од света у будућности".

Најзад објављен важан детаљ састанка Вучића и Меркелове! О томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА