Најновије

СРБИ ЗНАЈУ КО СУ ИМ НАЈВЕЋА БРАЋА! Ево шта показују истраживања! Наш народ обожава Русе и Путина!

Грађани Србије у убедљивој већини сматрају односе Србије и Русије одличним или врло добрим, а чак четвртина грађана Русију сматра највећим донатором Србије, иако се према свим званичним подацима она не налази ни међу првих десет највећих донатора.

Илустрација (Фото: kremlin.ru/ Правда)

На питање о односима Србије и Русије 87 одсто грађана одговорило је да Русију сматра пријатељем Србије, 2 одсто има супротно мишљење, док 11 одсто не зна одговор на ово питање. Иначе, број испитаника који сматрају да је Русија пријатељ Србије опада са порастом нивоа образовања.

Ово су резултати истраживања Института за европске послове и истраживачке куће Нинамедиа у анкети коју су спровели од 8. до 17. марта 2019 на репрезентативном узорку од 1206 испитаника.

На питање о томе ко су највећи донатори Србије четвртина грађана сматра да је то Русија, у готово истом проценту је навођена и Европска унија, 18,9одсто њих сматра Кину највећим донатором, 6 одсто Немачку, док 16,9 не зна одговор.

Највећи број испитаника се о односима Србије и Русије информише преко телевизије (40,6%), 21,4% путем интернет портала, 17% преко штампаних медија, 9,5% наводи друштвене мреже, 6,1% преко породице, пријатеља и колега, док се остали одговори јављају у мање од 4% случајева.

Просечна оцена односа између Србије и Русије износи 4,14, а више оцене дају жене, испитаници старији од 60 година, основног нивоа образовања, као и испитаници централне Србије.

Иначе, 90% испитаника није било у Русији, док 10% јесте и то су у већој мери мушкарци, испитаници највишег нивоа образовања и становници региона Београд.

Прочитајте ОВДЕ са ким се Ивица Дачић срео у Њујорку.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА