Најновије

ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: Ваздухопловне снаге САД су застареле! Ево шта је потребно за супротстављање Русији и Кини

Према речима генерала Тимоти Реја, шефа Глобалне команде за напад, УСАФ-у је потребно 225 бомбардера како би одговорили на потенцијалну претњу од ривала као што су Русија и Кина. Америчка војска је нагласила да би број тих летелица требало да порасте са 156 на преко 220.

Амерички авиони (Фото: U.S Air Force)

Стручњаци напомињу да је проблем бомбардерске флоте погоршан јер су авиони стари: Б-1, Б-2 и Б-52 који су у служби у Сједињеним Државама развијени су деценијама раније.

Док Вашингтон побољшава капацитете својих авиона, који ће их одржати у операцијама наредних година, УСАФ-у су потребне нове платформе, попут Б-21 Рајдер-а, које би требало да буду доступне 2020-их.

„УСАФ је геријатријска сила – има бомбе, танкере и тренерске летелице старије од 50 година; хеликоптере старије од 40 година; и борбене авионе старије од 30 година – има недостатак од 2000 и више пилота “, генерал-потпуковник Дејвид Дептула, декан Мичел института за ваздухопловне студије.

Чини се да генералне примедбе одражавају забринутост коју су у више наврата изразили челници Пентагона, да УСАФ неће моћи да држи корак са својим руским и кинеским ривалима до 2025.

УСАФ сматра да је неопходно повећати број борбених одреда са 312 на 386. Последњи план укључује формирање 22 нова, истражна одреда, седам ловаца и пет бомбардера, наводи портал.

Руски ловац Су-27 пресрео је стратешког бомбардера америчког ратног ваздухопловства Б-52Х док се приближавао руској граници према Црном и Балтичком мору, 17. јуна 2018.

Централно питање је да ли ће Сједињене Државе успети да спрече ово каскање. Као и увек, високи званичници су нагласили потребу повећања војног буџета. 

„Нажалост, Ваздушне снаге констатно немају довољно средстава већ више од 20 година. Као резултат тога, америчке ваздухопловне снаге су најстарије и најнеспремније у читавој историји свог постојања “, рекао је Дептула. “Ми се више не сусрећемо са сродним типовима, они су модернизовани у кинеској и руској војсци,” закључио је Дептула.

Амери ударили на Кину због иранске нафте! Више о тома читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА