Најновије

"Господар Косова" открио како је са НАТО координисао нападе на Војску Југославије!

Председник парламента у Приштини Кадри Весељи, приликом отварања кампање ПДК-а у Митровици открио је причу из 1999. године, током рата на Косову и Метохији, када је носио униформу терористичке Ослободилачке војске Косова.

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

"Господар Косова", како га данас зову, описао је како је у априлу 1999. године, у у селу Бајца код Глоговца, сателитским телефоном координисао са НАТО преко САД, после чега је уследило бомбардовање.

- У априлу 1999. године у Бајци (Глоговцу) имали смо велики број тешко рањених, цивила и бораца, који су покушавали да се пребаце на планину Космач. Српске снаге су нас окружиле на све стране. Доктор Фадиљ Бека, који се бринуо за рањене, био је на ивици очаја јер више није знао шта да ради. Погледао сам га у очи и рекао: "Нисмо сами". Сателитским телефоном који сам имао покушао сам да координишем са савезницима да уследе напади. Убрзо након тога, авиони слободе су дошли, бомбардовали су и спас је стигао за све тамо: за рањене, за децу, за све - признао је Весељи.

О овом догађају из 1999. године говорио је раније, детаљно, доктор Фадиљ Бека, који се бринуо за рањене и истакао да је Весељијева координација са НАТО-ом била кључна за њихово спашавање.

Ево коме Србија мора да враћа Брозове дугове! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА