Најновије

ИЗ НАТО БУНКЕРА РАСТУРАЛИ ДРОГУ, ДЕЧИЈУ ПОРНОГРАФИЈУ: Полиција упала у центар за обраду података! (ВИДЕО)

Немачки истражитељи саопштили су данас да су затворили центар за обраду података постављен у бившем НАТО бункеру у оквиру кога су били активни сајтови на којима се трговало дрогом и другим илегалним активностима.

Нато бункер у Немачкој (Фото: јутјуб)

Ухапшено је седам особа.

Како је новинарима рекао тужилац Јерген Бауер, главни осумњичени у дугогодишњој истрази која је довела до јучерашњих рација је 59-годишњи Холанђанин, за кога власти верују да је 2013. купио бивши војни бункер у Трабен-Трарбаху, градићу на реци Мозел у западној Немачкој.

Он је потом претворио бивши војни бункер у веома велики и добро обезбеђени центар за обраду података како би га, према резултатима истраге, учинио доступним клијентима искључиво у илегалне сврхе, додао је Бауер.

Регионални шеф криминалистичке полиције Јоханес Кунц рекао је да власти верују да је имао везе са организованим криминалом и да је изгледа проводио већи део времена у том подручју иако је било регистровано да се преселио у Сингапур.

Истрага је покренута против 13 особа старих од 20 до 59 година, укључујући три Немца и седам холандских држављана, рекао је Бауер.

Седморо је ухапшено и они се сумњиче за припадност злочинацкој организацији због пореских прекршаја, као и да су били учесници у стотинама хиљада кривичних дела који укључују дрогу, фалсификовање новца, фалсификовање документа и дистрибуцију дечје порнографије.

Хапшења су извршена у ресторану у граду Швалбаху, недалеко од Франкфурта, а рације су изведене и у Холандији, Пољској и Луксембургу.

Како је САА пронашла тајни бункер терориста, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА