Најновије

"Напади на српску имовину су организовани злочиначки сценарио!": Ђурић оштро поводом паљења куће у Клини

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић осудио је најновији напад на српску имовину у општини Клина и оценио да је циљ несумњиво застрашивање малобројних Срба који су остали да живе у том граду и околним селима.

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

Ђурић је још једном апеловао на све албанске политичке чиниоце да не користе предизборну кампању у покрајини за упућивање порука мржње и подстицање напада на Србе и њихову имовину, јер мир и суживот су од виталног интереса за будућност оба народа.

- Свет треба да чује да се две деценије од окончања сукоба на Косову и Метохији српске куће и даље пале, и да пошаст мржње и екстремизма у нашој јужној покрајини није сузбијена, навео је Ђурић у саопштењу.

Он је додао да је јасно да у овом, као ни у претходним случајевима уништавања српске имовине у Клини, није дошло до "самозапаљивања".

Ђурић је подсетио да је у протеклих годину дана само на подручју општине Клина забележено десетак паљевина српских кућа и других напада на српску имовину, што сведочи да је реч, не о спонтаним деликтима појединаца, већ о осмишљеном злочиначком сценарију.

Који је стварни став Москве о КиМ? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА