Најновије

ЗАЈЕДНИЧКИ ЛЕТ ЈЕ ДОКАЗАО КО ЈЕ ГОСПОДАР НЕБА: "Охотник" и авион пете генерације Су-57 секу облаке! (ВИДЕО)

Према саопштењу Министарства одбране Руске Федерације, заједнички лет најновије руске тешке ударне беспилотне летелице "Охотник" и борбеног авиона пете генерације Су-57 је трајао више од пола сата, те да се одвијао у оквиру програма тестирања. Лет је изведен "у аутоматизованом режиму, у потпуној конфигурацији са приступом зони дежурства".

Беспилотна летелица "Охотник" и борбени авион Су-57 (Фото: јутјуб)

Како се наводи, разрађује се интеракција између беспилотне летелице и авиона Су-57, како би се проширило радарско поље авиона и омогућило му да гађа непријатељске циљеве не улазећи у зону противваздушне одбране.

"Охотник" је намењен да буде прва тешка беспилотна летелица са офанзивном наменом. Израђен је по шеми „летећег крила“ уз употребу посебних материјала и облога који га чине практично невидљивим за радаре.

Опремљен је мотором серије АЛ-31, који се користи и на ловцима Су-27, као и опремом која омогућава оптичко, електронско, радио и друго извиђање.

Такође, на крилима беспилотне летелице нема карактеристичних носача за оружје јер су убојна средства смештена унутар трупа.

Како су се Руси одбранили од непријатељских дронова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: vostok. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА