Најновије

НЕВИЂЕН МАСАКР ВОЈСКЕ САУДИЈСКОГ ПРИНЦА: Побуњени Хути објавили језиве снимке уништења снага Ријада после вишемесечне офанзиве!

Јеменски побуњеници Хути објавили су видеоснимке напада за који тврде да су га извели унутар Саудијске Арабије.

Јемен (Фото: Јутјуб)

Раније су изјавили да су заробили хиљаде војника, укључујући и припаднике саудијске војске. Њихов портпарол каже да су војну операцију у регији Најран на југу Саудијске Арабије спроводили последњих неколико месеци. Додаје и да је најмање 500 бораца убијено или рањено.

"Наше специјалне јединице опколиле су велики број агресорских војника, који су упали у наше заседе. Ми смо их навели да упадну у те заседе. Специјалне јединице су прекинуле њихове линије снабдевања и с истока и са запада. Потом смо стезали обруч са свих страна. И то се претворило у свеопшту офанзиву", рекао је портпарол Јахја Сари.

Додао је да су њихове снаге извеле ракетне нападе на неколико циљева унутар Саудијске Арабије, у областима Нејран, Асир и Јазан, у оквиру војне акције "Божија помоћ".

Саудијска Арабија још није одговорила на тврдње побуњеника. Ал Џазира није у могућности да независно потврди снимке и тврдње које су објављене на ТВ Ал-Масира, која је под контролом Хута.

Јеменски министар спољних послова искористио је обраћање на Генералној скупштини УН-а да нападне оне, за које тврди да су одговорни за рат у његовој земљи.

"Хуте подржава Иран, главни спонзор тероризма у целом свету. Иран искориштава ресурсе свог народа како би могао да води посреднички рат користећи милиције које су способне за најситније облике уништења и саботаже", истиче Мухамед Ал-Хадхрами.

Прочитајте ОВДЕ  ко упозорава Амере да се не игра с њима.

Извор: Курир/Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА