Најновије

НЕЗАХВАЛНИ УКРАЈИНАЦ: Немачки медији напали Зеленског због увреде Меркелове

Украјински председник Владимир Зеленски је увредио званични Берлин тако што се сложио са америчким колегом Доналдом Трампом да немачка канцеларка Ангела Меркел мало ради за Украјину, пише немачки недељник „Шпигл“.

Зеленски са Меркеловом (Фото: Јутјуб)

Дипломатски напори Меркелове, у телефонском разговору Трампа и Зеленског, на незадовољство Берлина, нису ни једном речју оцењени позитивно.

„Управо немачка канцеларка и сада већ бивши министар иностраних послова Штајнмајер су урадили све да се регион не претвори у жариште војног конфликта“, подсетио је лидер странке СДПГ у Бундестагу Ролф Мјутцених.

Сада украјински посланик у Берлину Андреј Мељник покушава да испегла ситуацију, наглашава се у тексту.

По његовим речима — председник Зеленски цени „огромно лично залагање канцеларке Немачке“.

Без обзира на незадовољство Зеленског, Влада Немачке кривицу за насталу ситуацију сваљује на Вашингтон, указује „Шпигл“.

„Разговор два председника показао је да Трамп користи своју власт за личне интересе, у интересу своје предизборне борбе, као и против Немачке и Европе“, сматра шеф спољнополитичког комитета Бундестага Норберт Ротген. Мјутцених, ипак, сматра да је Трамп остао веран девизи „да је боље хранити незадовољство, него радити на заједничком договору и решењима са партнерима“.

25. септембра се разбуктао скандал, након објављивања разговора америчког и украјинског председника Доналда Трампа и Владимира Зеленског.

Прочитајте ОВДЕ  каква је то петиција на сајту Зеленског.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА