Најновије

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТИ УТВРДИЛИ: Да се деси мегдан између њиховог и руског ловца, ево ко би изашао као победник! (ФОТО)

Амерички интернет портал The National Interest упоредио је руски ловачки авион Су-35 са четири америчка конкурента F-15, F-16, F-22 и F-35. Он је дошао до закључка да се руској летелици могу супротставити само авиони F-15 и F-22.

Су-35 (Фото: pixabay. com)

Када би којим случајем пилоти на авионима “F-35 Linghtning II” налетели на руски Су-35 они би морали хитно да позову F-22, како се не би нашли у „великом проблему“ – цитира текст америчког војног експерта Дејва Маџумдара (The National Interest), руски интернет портал Газета”.

Ф-35 (Фото: јутјуб)

По његовим речима, F-35 Linghtning II не може да се супротстави ловцу Су-35 ни по летним, ни по борбеним способностима. F-16 Fighting Falcon такође не би могао да издржи овај дуел, напомиње аутор.

F-15 има способност да се супротстави руском ловцу јер поседују сличне параметре брзине, плафона лета и носивости наоружања. Амерички ловац има квалитетнији радар, који долази до изражаја приликом ваздушне битке на великим даљинама, употребом ракета класе „ваздух-ваздух“ великог домета.Са друге стране, и руски Су-35 такође поседује ракете великог домета. Међутим у блиској ваздушној борби он има предност захваљујући изузетној маневарбилности. Ово му омогућавају мотори са промењивим вектором потиска.

Аутор материјала је саветао америчким пилотима на ловцима F-15 да у борби против Су-35 се пре свега ослоне на напад са веће дистанце. Уколико ова тактика не успе, и уђе се у борбу са блиског одстојања, онда су шансе за ваздушну победу знатно мање.

Најозбиљнији противник руском ловцу би био амерички ловац пете генерације F-22. Уколико би дошло до хипотетичког ваздушног боја између ова два авиона, то би био „судар технологија“ – напомиње The National Interest. Су-35 се ослања на своју изузетну маневарбилност, а F-22 на радарску невидљивост.

Поводом ове теме огласио се и Себастијан Роблин. Наиме, ради се о аутору који такође пише о сличним темама. Он је написао да не може да се предвиди ко би у овој бици победио. По његовом мишљењу, руски ловац се може супротставити америчком противнику употребом нискофрекветних земаљских радарских станица, у комбинацији са опто-електронским системом нишањења, који се налази на самом авиону. Међутим, ова средства имају ограничен домет тако да F-22 своју шансу треба да потражи на средњим и великим дистанцама.

Крајем августа месеца 2019.године, председник Турске је изјавио да не искључује могућност да његова земља набави руске ловце 4++ и 5 генерације (Су-35 и Су-57) уколико пропадне посао са набавком амерички F-35.

Су-35 је дубоко модернизовани супер-маневарбилни вишенаменски ловац 4++ генерације који је конструисан уз помоћ технологије пете генерације. Небеску крстарицу карактерише веома квалитетна авионика која за основу користи комплексни компјутерски информационо-командни систем, нови радар, моторе АЛ-41Ф1С са плазменим системом сагоревања увећане снаге и управљивим векторима потиска. Ови мотори по својим карактеристикама могу да се примене и на ловцима пете генерације, јер обезбеђују надзвучну брзину без допунског сагоревања.

Акцију руског разарача погледајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА