Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧИО ПУТИНУ: Кад стигнемо до Крима, причаћемо! (ВИДЕО)

КИЈЕВ - Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да је украјинска војска, након ранијег успоравања, наставила са акцијом освајања области које су држале руске снаге на југоистоку земље и да је "преузела иницијативу", а да би долазак Украјинаца до Крима натерао руског председника Владимира Путина на преговоре.
Зеленски (Фото: Јутјуб)

Зеленски (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за "АБЦ њуз", који је емитован у недељу увече, Зеленски није негирао тврдње "Вашингтон поста" да су украјински званичници недавно рекли директору ЦИА Вилијаму Бернсу да је циљ контраофанзиве да се војска приближи Криму и потом да се Путин примора на разговоре.

- Апсолутно је јасно, логично реторичко питање да оног момента када Украјина стигне до административне границе са привремено окупираним украјинским полуострвом, Кримом, врло је вероватно да ће Путин бити приморан на дијалог са цивилизованим светом, насупрот ситуацији каква је била пре тоталне инвазије, јер ће бити ослабљен - рекао је Зеленски.

Он је одбацио тврдње бившег америчког председника Доналда Трампа, који је неколико пута рекао, да је он на власти, да би окончао рат за 24 сата.

- Сама жеља да се оконча рат је лепа. Али, та жеља се мора заснивати на реалности. Мислим да је једном Трамп имао тих 24 сата. Били смо у рату, не баш у тоталном рату, али је био конфликт, и мислим да је имао тих 24 сата на располагању, али је вероватно имао друге приоритете - напоменуо је Зеленски.

Он је истакао да се Кијев неће одрећи своје територије.

- Уколико причамо о крају рата, али да цену плати Украјина, другим речима, да се одрекнемо наших територија, сматрам да би на тај начин (актуелни председник САД) Бајден могао да заврши рат за пет минута. Али, на то не пристајемо - поручио је Зеленски.

 

Прочитајте ОВДЕ више о дневнику генерала Ратка Младића

Извор: РТС / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА