Најновије

ЂУРИЋ БЕЗ ПАРДОНА: Насиље према Србима мора најоштрије да се санкционише! (ВИДЕО)

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић наводи за РТС да последњи инцидент у Косовској Митровици у којем је повређен малолетни младић показује да се брутални напади на Србе настављају. Упозорава да насиље према Србима мора одмах и најоштрије да се санкционише.

Марко Ђурић (Фото: КАнцеларија за КиМ)

Марко Ђурић је гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а навео да Београд већ годинама стрпљиво и упорно упозорава представнике Међународне заједнице и указује на чињеницу да је Мост на Ибру био поприште преко 900 упада и напада на већински српски насељени део Косовске Митровице.

"Кажемо им ако не желите да се у Косовској Митровици понови сценарио из Приштине, Ђаковице, Призрена, из средина где Срба више нема, немојте ни да размишљате о томе да намећете било каква решења која локална заједница не прихвата. Свако решење мора да буде искључиво у договору са Србима на КиМ", истиче Ђурић.

Осврћући се на инцидент код главног моста на Ибру где је повређен малолетни младић оцењује да је то још један бруталан акт напада на Србе на Косову и Метохији, покушај да се застраше и прогоне Срби у Косовској Митровици.

Како је истакао, неопходно је да безбедносне структуре хитно реагују и да починиоци буду приведени.

Према његовим речима, напад је производ "шовинистичке мржње која се месецима пумпа у албанским медијима где су Срби означени као главне мете".

"Ми смо месецима уназад упозоравали на опасност од таквог понашања и данас видимо да прве жртве се већ дешавају. Ово насиље према Србима мора одмах и најоштрије да се санкционише", закључио је Ђурић.

Јединствено изаћи на изборе на Косову и Метохији 

Говорећи о предстојећим ванредним парламентарним избори на Косову и Метохији, наводи да Срби у јужној српској покрајини треба да наступе сложно и јединствено, окупе се око Српске листе и изађу на изборе.

"Да не буде никаквих подела, да не слушају никога ко жели да профитира и ушићари нешто у политичком смислу већ да сви станемо јединствено, дакле иза Српске листе и за јединство са државом Србијом. Албанци рачунају са тим да би могли да протуре једног или два своја човека са српским именом и презименом изван Српске листе и да онда потпуно без консултација и са Србима и са Београдом формирају покрајинску Владу која би наравно била за независност Косова и Метохије", објашњава Ђурић.

Истиче да су избори прилика за Србе да осигурају чврсту позицију на КиМ.

"Да спречимо сценарио који би многи желели да виде у Приштини, а то је да Срби буду у више колона, да буду подељени", наводи директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Србима на Косову и Метохији поручује да је Србија уз њих.

"Свим нашим суграђанима на КиМ желимда поручим да ће њихова држава бити уз њих, да ћемо наставити да их подржавамо, да ћемо наставити да улажемо", наводи директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Додаје да се у склопу програма председника Вучића и Владе реализује 347 пројеката подршке Србима на КиМ.

Поручује да ће као и увек током избора бити са Србима на КиМ.

Вођа СПС најавио велике промене! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА