Најновије

МОСКВА СЕ ОГЛАСИЛА ПОВОДОМ СРАМНЕ ИЗЈАВЕ ЏОНСОНА: Ево шта су Руси рекли британском премијеру! После овога ће добро да размисли!

Руска амбасада у Великој Британији коментарисала је изјаву премијера Велике Британије Бориса Џонсона, који је упоредио акције СССР-а у источној Пољској 1939. године са агресијом нацистичке Немачке. Порука амбасаде објављена је на веб страници дипломатске мисије.

Дан победе у Русији (Фото: Јутјуб)

Британски премијер је у недељу изашао са видео-саопштењем које је објавио на твитеру. У њему се дотакао ситуације од почетка Другог светског рата, претпоставивши да је у септембру 1939. године Пољска нашла „између фашистичког чекића и комунистичког наковања“.

Амбасада је приметила да је изјава политичара на позадини 80. годишњице почетка Другог светског рата изненађујућа.

„При свим историјским дискусијама око совјетске војне операције у источним регионима Пољске (у западној Украјини и западној Белорусији) покретање питања, при којој се акције СССР фактички могу упоредити са хитлеровском агресијом је потпуно недопустива. Ако већ говоримо о томе, ко је, осим Хитлера, осудио Пољску државу на трагедију 1939. године, треба се сетити улоге британске дипломатије која је, не само била попустљива према нацистичким освајањима (Аустрије, Чехословачке и Мемела)“, наводи се у саопштењу Амбасаде, преносе РИА Новости.

Поред тога, дипломатска мисија је нагласила да је британска дипломатија пре избијања Другог светског рата „одобравала агресивну политику нациста“ и „доследно саботирала“ идеје СССР-а о стварању ефикасне антихитлеровске алијансе, посебно у заштити Пољске.

Амбасада је такође изразила жаљење што је Џонсон изабрао ово стајалиште у вези са Другим светским ратом, и приметила да велика већина Британаца и Руса одаје почаст жртвама и одаје почаст совјетско-британском савезу.

„Тема се може развијати, али је оставимо историчарима. Највећи број грађана Русије и Велике Британије, сећајући се Другог светског рата, одају почаст погинулима и поштују совјетско-британбску сарадњу. На жалост, премијер је изабрао други ракурс који, на жалост, није много популаран у Велике Британији“, закључили су у амбасади.

Погледајте какве способности ће имати нови руски хеликоптер! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА