Најновије

РУСИ САДА МОРАЈУ ДА СЕ СПРЕМЕ ДА ВОДЕ РАТОВЕ НОВОГ ТИПА: Порука војног врха одзвања Русијом!

Стратешка команда "Центар 2019" одржат ће се у Русији између 16. и 21. септембра. Скоро 130 хиљада људи, више од 20 хиљада јединица војне опреме и оружја и око 600 авиона бит ће укључено.

Владимир Путин, Валериј Герасимов и Сергеј Шојгу (Фото: РИА)

Руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да је сама вежба такве природе да претпоставља да ће шефови земаља учесница присуствовати и одржати дискусије.

Поред руских лидера, остали ће присуствовати представници из Казахстана, Киргизије, Таџикистана, Узбекистана, Индије, Кине и Пакистана.

"Претпоставља се присуство шефова држава и одељења за одбрану земаља које учествују у вежби", рекао је Шојгу.

"Наглашавам да “Центар-2019” није усмерен против других земаља и да се супротстављена страна односи на условне државе које доприносе ширењу тероризма” додао је.

Напоменуо је да су „датуми, број трупа, оружја и војне опреме, као и дизајн вежби, достављени заинтересованим лицима и представницима војно-дипломатског збора“.

Засебно, у вези са Међународним играма војске 2019. које су се одвијале између 3. и 17. августа, Сергеј Шојгу је рекао да су такмичари срушили више од 70 рекорда, док су 40 њих поставили припадници руске службе.

"Неколико речи о петим Међународним играма армије, које су завршене 17. августа. Током такмичења постављено је преко 70 рекорда, од којих 40 припада руским војницима", рекао је шеф Министарства одбране.

Напоменуо је да су међу пет најбољих екипа били руски партнери: Казахстан, Белорусија и Узбекистан.

„Кинески војници су на другом месту. Русија је освојила шампионску титулу пети пут “, нагласио је Шојгу.

„Стране колеге већ подносе пријаве за учешће у “Армији 2020” и предлоге за одржавање турнира на својим теренеима. Верујемо да овај облик сарадње има велики потенцијал. Ми ћемо га наставити развијати “, додао је министар одбране.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал војске Валериј Герасимов рекао је да дипломирани војни академици Оружаних снага Руске Федерације морају бити спремни да воде ратове и оружане сукобе новог типа.

„Чланови Војне академије треба да буду спремни да воде ратове и оружане сукобе новог типа користећи класичне и асиметричне методе деловања, да имају вештине аналитичког рада и способност доношења иновативних одлука“, рекао је Герасимов.

Према његовим речима, „процес обуке ће се сигурно градити узимајући у обзир развој војно-политичке ситуације у свету, искуство коришћења руских оружаних снага у модерним војним сукобима, укључујући и Сирију и особитости међународна војна сарадња у систему обезбеђења глобалне, регионалне и националне безбедности. "

Герасимов је напоменуо да је "ово последица даљег развоја принципа ратовања који се заснивају на координисаној примени војних и невојних мера са одлучујућом улогом оружаних снага."

„Стога оживљавамо традицију усавршавања за старе људе оперативног и стратешког нивоа - команданте трупа војних округа, флоте, њихове заменике, шефове централних органа војне команде, команданте удружења наоружања и војних грана ", Приметио је генерал војске Валериј Герасимов.

Да се деси мегдан између америчког и руског ловца, сазнајте ОВДЕ ко би изашао као победник.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА