Најновије

ЕРДОГАН О УБИСТВУ НОВИНАРА: Турска и даље трага за истином! Желимо да сазнамо где је његово тело и ко је одборио операцију!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да ће наставити да трага за истином ко стоји иза убиства саудијског новинара Џамала Кашогија у саудијском конзуалту у Истанбулу прошле године рекавши да се чини да неки до његових убица избегавају да се нађу пред лицем правде.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

Годину дана након што су Кашогија убили саудијски агенти које је послао Ријад, Ердоган је рекао да Турска и даље жели да зна где се налази његово тело и ко је одобрио операцију, сугеришући да су је извели агенти "државе у сенци" у Саудијској Арабији, пренео је Ројтерс.

Престолонаследник Саудијске Арабије Мухамед бин Салман изјавио је у интервјуу CBS-у да "апсолутно није" наредио убиство Кашогија, иако сноси одговорност као лидер своје земље.

У чланку за Вашингтон пост, Ердоган је написао да је чињеница да су Кашогијеве убице путовале са дипломатским пасошем и "претворили дипломатску зграду у место злочина" - опасан преседан.

"Можда је опасније то што неки од њих уживају некажњивост у Саудијској Арабији", написао је турски председник и додао да постоји скоро потпуни недостатак транспарентности везан за судски поступак.

Ердоган је рекао да Турска и даље види Саудијску Арабију као пријатеља и савезника, али да то не значи да ће Анкара ћутати.

Нова кинеска беспилотна летелица способна да погоди САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА