Најновије

МИЛО ЂУКАНОВИЋ НАПАО ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА! Црна Гора се тресе због ових речи из Подгорице

Служба за информисање црногорског председника Мила Ђукановића саопштила је да неће да коментарише очекивања српског патријарха Иринеја да ће Ђукановић повући одлуку о признању Косова и индиректно демантовали наводе да је он преко митрополита Амфилохија поздравио поглавара СПЦ.

Патријарх Иринеј и Ђукановић (Фото: Јутјуб)

"Што се тиче патријархових очекивања у вези с признањем Косова, то не бисмо ни коментарисали. Црна Гора самостално води конзистентну спољну политику, полазећи од својих државних и националних интереса, доприносећи тако, по оценама са најмеродавнијих европских и светских адреса, и стабилности региона", саопштено је из Службе за информисање Ђукановића, преносе Вијести.

Иринеј је у суботу, након литургије поводом обележавања 800 година аутокефалности СПЦ, казао да га је Ђукановић поздравио преко митрополита Амфилохија и да му је било жао што не може да присуствује јер је спречен.

Истовремено, он је казао да је уверен да ће Ђукановић повући признање "лажне државе Косово, и да ће се вратити правим вредностима".

Како су навели из Ђукановићевог кабинета, шеф кабинета је захвалио СПЦ на позиву у усменој комуникацији и обавестио да је Ђукановић у Њујорку.

"Друге комуникације у вези са овим није било", наводи се у саопштењу кабинета.

 Србе на КиМ тамничили у 53 логора. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА