Најновије

ОВО СУ НАЈБОЉИ ПВО СИСТЕМИ НА СВЕТУ! Руски генерал-мајор открио сјајне информације: Ево колико су летелица до сада оборили!

Руски генерал-мајор је објавио прецизне информације о броју непријатељских дронова, али и ракета испаљених из вишецевних ракетних лансера, које је руска ПВО ваздухопловне базе Хмејмим успела да обори за протекле две године

Руски ПВО систем "Панцир" (Фото: РИА)

Више од 100 терористички дронова је уништено дејством система противваздухопловне одбране (ПВО) или онеспобљено средствима за противелектронску борбу (ПЕБ) током одбране ваздухопловне базе Хмејмим у Сирији. Ово је саопштио званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

 „Терористи стално покушавају да изврше пробој ПВО система који штити ваздухопловну базу Хмејмим. Уколико говоримо о конкретним бројкама, за две године је уништено 118 беспилотних летелица које су употребиле различите тероростичке формације. Само од почетка ове године оборено је 58 дронова“ – рекао је генерал Конашенков.

Према његовим речима, апсолутна већина ових беспилотних летелица је лансирана из идлибске зоне безбедности. Највећи број напада је дошао из околине насељених места Ел-Латамна, Хан-Шејхун итд. „Поред тога, у последње време наши ракетни системи ПВО кратког домета као што су „Панцир-С1“ и „Тор-М2“ све више обарају и ракете које се лансирају из вишецевних лансера. Тако је од 1 јануара ове године до данас, регистровано пресретање 29 пројектила који су лансирани из артиљеријско-ракетних оруђа. Ови напади су су такође дошли из зоне деескалације „Идлиб“.- напомиње руски генерал.

Конашенков је том приликом истакао да је „за обарање ових 29 ракета потрошена 31 ракета која се налази у наоружању ракетних система „Панцир-С1“ и „Тор-М2“. Он је даље додао да је „ефикасност која је том приликом остварена блиска односу једна ракета-један циљ“- напомиње се у тексту.

ПВО систем “ТОР” (Фото: јутјуб)

Скорији напади

Званични представник војног министарства је рекао, да је 11. августа ове године спречен масовни напад беспилотних летелица, у коме је учествовала група од укупно шест дронова. У њој се налази пет ударних беспилотних летелица, и једна преко која је имала функцију управљања.

 „На пет беспилотних летелица је било накачено до 10 импровизованих експлозовних средстава, који су инсталирани на њиховим крилима. Ова средства су напуњена матицама, шрафовима и деловима арматуре ради што већег убојног ефекта“ – рекао је Конашенков.

Противваздухопловна одбрана руске ваздухоплповне базе „Хмејмим“ у Сирији је 3.септембра ове године оборила две беспилотне летелице које су употребили терористи. Оба апарата су на време детектована северо-западно од авио-базе. Ове бпл су ватром из ПВО средства оборене на безбедном одстојању. Том приликом нису регистроване људске жртве, нити материјална штета на објектима у оквиру базе.

 „У овом нападу учествовале су две беспилотне летелице. Оне су покушале да изведу напад из различитих праваца. Интересантно је да је једна летелица долазила из правца акваторије Средоземног мора. Тачније, по свему судећи, беспилотна летелица је лансирана са брода“ – рекао је генерал.

Он није искључио да је постојеће затишје у нападима на ваздухопловну базу Хмејмим резултат ослобођења градова Хан-Шејхум и Ел-Латамни у идлибског зони деескалације. Уласком јединица сиријске армије у овај регион, пронађене су радионице за склапање дронова као и терен одакле су лансиране. Све је показано страним новинарима.

Подсетник

96К6 „Панцир С1” је противваздухопловни хибридни ракетно-топовски систем кратког домета. Он је намењен за заштиту цивилних и војних објеката од напада свим савременим и перспективним средствима ваздушног напада. Ефикасан је у свим метео условима без обира на доба дана (дан/ноћ), при масовној употреби противничких система за противелектронску борбу.Ракетама може да гађа циљеве на даљини 20 км/ висини 15 км, док топовима покрива даљину до 5.000 метара. Топови дејствују брзином од око 4,800 граната у минути. Захваљујући својој универзалности систем се може употребити и против копнених и надводних циљева.

9К332 „Тор-М2“ је ефикасан против авиона, хеликоптера, беспилотних летелица, и посебно, високопрецизних навођених бомби и ракета. Представља комплекс кратког домета (по даљини 15км/по висини 10км), и идеалан је за заштиту оклопно-моторизованих колона на маршу или у току активних борбених дејстава. За разлику од ранијих верзија овог комплекса, „Тор-М2“ у свом борбеном спремнику има 16 ракета (раније верзије су имале капацитет од 8 ракета).

Одликује га покретљивост, кратко време реакције по уоченом циљу, аутоматизација процеса приликом гађања, изузетна ефикасност приликом уништења читавог спектра ваздушних циљева, као и висок степен отпорности на средства ПеБ (средства за против-електронску борбу). 

Какав ће бити руски непробојни ПВО штит назван “Прометеј”, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА