Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА ТЕНЗИЈА: Мадуро шаље војску на границу

Председник Венецуеле Николас Мадуро наредио је венецуеланској војсци да одржава вежбе дуж границе с Колумбијом, оптуживши председника суседне државе да планира напад.

Мадуро (Фото: РИА)

- Колумбијска влада не жели мир - рекао је Мадуро класи официра на националној телевизијској војној церемонији.

- Жели рат, жели насиље - додао је он.

Тензије су ескалирале последњих дана усред дуготрајне борбе између Мадура и венецуеланског опозиционог лидера Хуана Гваида, који жели да свргне социјалистичког председника уз подршку Сједињених Држава, Колумбије и више од 50 других нација.

Венецуела тврди да има доказ да се у камповима у суседној Колумбији обучавају паравојне снаге које наводно планирају нападе на ту земљу.

Венецуелански министар за комуникације Хорхе Родригес је се на државној телевизији оптужио десничарског председника Колумбије Ивана Дукеа да не чини ништа да то заустави.

Између Венецуеле и Колумбије дошло је до пораста тензија након што је група левичарских герилаца у Колумбији објавила да ће поново узети оружје, а Дуке је оптужио владу Венецуеле да пружа уточиште колумбијским герилцима.

Родригес је показао сателитске снимке и координате онога што је описао као три паравојна кампа за обуку дуж границе у Колумбији.

Такође је рекао да је Венецуела спречила терористе да активирају експлозив на две полицијске јединице и Палату правде у Каракасу.

Алармирана руска војска! Све мора бити одрађено без грешке, очекују напад непријатеља сваког часа?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА