Најновије

КАБУЛ ПОНОВО У ПЛАМЕНУ: Одјекују експлозије у главном граду Авганистана! Мета стране амбасаде? Талибани преузели одговорност

Најмање три особе су погинуле, а 30 је рањено у експлозији аутомобила-бомбе која је потресла Кабул, у близини области где су смештене стране амбасаде и зграде владе. Одговорност за напад преузели су талибани.

Експлозија у Кабулу (Фото: Јутјуб)

Портпарол талибана Забихула Муџахид је рекао да је мета напада био конвој страних снага у центру Кабула, тврдећи да су три возила уништена, као и да је 12 страних и осам чланова авганистанских снага безбедности погинуло.

Авганистанска влада, међутим, одбацује тврдње талибана. 

"Тренутно можемо да кажемо да нико од странаца није погинуо у нападу", пренео је Ројтерс.

Портпарол Министарства унутрашњих послова Насрат Рахими је рекао да је аутомобил-бомба експлодирала на главном путу и да је уништено најмање 12 возила.

Од јачине експлозије затресла су се врата и прозори на објектима, а велики облак дима надвио се над тим делом града.

Ово је друга експлозија која је потресла престоницу Авганистана. У понедељак је, у самоубилачком нападу талибана у Кабулу, убијено 16 особа. Мета тог напада била је област у којој је смештено неколико међународних организација и где живе странци.

Ови напади поново покрећу питање у Кабулу и Вашингтону о томе колико су талибани искрени у томе да желе постизање мира после скоро 18 година сукоба, наводи АП.

Авганистанска влада је изразила озбиљне сумње у вези са договором САД и талибана, а за који амерички изасланик Залмај Халилзад каже да је само потребно одобрење председника Доналда Трампа да буде "запечаћен".

Прочитајте ОВДЕ како су убијени руски војници у источном Идлибу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА