Најновије

Штрбац: Колинда је "побркала лончиће"! Хрвати манипулишу својим домољубљем!

Kандидаткиња за хрватског председника Катарина Пеовић изнела је истину рекавши да су Срби у Хрватској данас као Јевреји у нацистичкој Немачкој, али би волео да је ту истину изговорила актуелна председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић, каже фиректор Документационо-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац.

Саво Штрбац (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је оно што говори Китаровићева и остали званичници Хрватске о положају Срба у тој земљи лаж и оценио да је председница Хрватске "побркала лончиће" и када је рекла да је земљу од фашизма у Другом светском рату бранило пола милиона антишашиста.

“Она је у ствари мислила на пола милиона "бранитеља" који су деведесетих "одбранили" Хрватску тако што су је ослободили од Срба”, сматра Штрбац.

Како је објаснио, до тог закључка је дошао након разговора са историчарима и исцрпне анализе хрватских извора, посебно хрватске "Википедије" из које је јасно да када се саберу сви Хрвати - учесници Другог светског рата - и усташе и "домобрани" и партизани да их није било ни пола милиона.

“С друге стране, према званичном државном регистру у рату деведесетих је учествовало око пола милиона "бранитеља", рекао је Штрбац.

Он је нагласио да Хрвати манипулишу својим домољубљем и да као монету за добијање гласова користе нападе на Србе.

“Тако потенцијални кандидат за председника Хрватске, певач Мирослав Шкоро, гласно тражи да се укине СДСС због изјава њеног председника Милорада Пуповца да Хрватска постаје фактор нестабилности на простору бивше Југославије јер промовише несношљивост према другим народима, покушава да рехабилитује усташтво у чему важну улогу имају поједини припадници католичке цркве”, закључио је Штрбац.

Прочитајте ОВДЕ шта је Мило Ђукановић одлучио после церемоније у Варшави.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА