Најновије

ЖЕЛЕ ДА БУДУ СПРЕМНИ ЗА ОБРАЧУН СА НАТО: Султан се наоружава до зуба! Турска купује напредну руску војну технологију!

Tурски званичници одбрамбене индустрије су у преговорима с Русијом о куповини вишенаменског борбеног авиона Сухоj Су-35, за који је напоменуто да је дизајн генерације 4.5.

Су-35 (Фото: РИА)

Авион је најновији дизајн борбеног авиона који руска војна индустрија може да понуди, а прелиминарне наруџбе за извоз примљене су из још две земље региона, Египта и Уједињених Арапских Емирата.

Након што је ушао у службу у руској војсци, ваздухоплов је први прави руски једноседни вишенаменски тешки (за разлику од лаког, попут МиГ-29/35) дизајнерски борбени систем, а његов борбени потенцијал већ је показан у сиријском сукобу .

Према турском подсекретару за одбрамбену индустрију Исмаила Демира, он ће вероватно бити купљен као привремени авион за турско ратно ваздухопловство све док још напреднији дизајн борбених авиона Су-57 генерације 5 не постане спреман за производњу и направљен за извоз.

Најава снажне намере Турске да купи Су-35 долази услед све већих падова односа између Турске и НАТО савеза који предводи САД.

Званична турска набавка руског система С-400 већ је довела до тога да су Сједињене Државе избациле Турску из програма борбених авиона Ф-35.

С обзиром на то да САД прети Египту санкцијама због његовог наређења од најмање две десетине авиона Су-35, шансе за додатну америчку казну против Турске због тога што желе борбени авион (и то вероватно у знатно већем броју од Египта) су сасвим могуће.

Стигао “Фаворит”! О овом руском убитачном систему прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА