Најновије

ДАЧИЋ ОТКРИО КАКО МУ ЈЕ ТО УСПЕЛО: Ево како се изборио за повлачења независности Косова! Знао сам где треба да идем!

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је број земаља које су признале независност такозваног Косова пао испод 100, односно испод половине укупног броја чланица Уједињених нација којих има 193 државе.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- Кренуо сам од податка који је на свом сајту имало такозвано Косово - 116 земаља. То је лаж, јер на списку има и неких територија које немају статус државе. Када додате 15 земаља које су повукле признање, неке које кажу да не знају шта да раде, попут Египта и Перуа и све то саберете пали су испод 100, а можемо ускоро да потврдимо да су испод половине укупног броја чланова УН којих има 193 – рекао је Дачић.

Како каже, он је остварио свој циљ

- То није моја индивидуална лична акција, то сам договорио са председником државе Александром Вучићем, иза тога стоји Влада Србије. То је од великог значаја за позиционирање наше државе, јер не би толико инсистирали да се престане да то нешто нема ефекта – рекао је Дачић.

Министар је навео да је обишао 105 земаља, а у неким државама је 20 или чак 30 година нико није био.

- То су нама традиционално пријатељске земље које су ме буквално дочекале реченицом: „Па где сте били до сада“ – истакао је Дачић и указао да су у неким изузетно пријатељским земљама после 2000. године као што је Гвинеја, Танзанија, Гана... затворене амбасаде.

Према његовим речима, то су земље за које је Тито и даље идол, појам борбе за деколонизацију...

- Мислим да је то било веома важно, поново активирали старе везе и пријатељство са тим земљама и то даје и резултате. Значајно смо учврстили нашу међународну позицију и када је реч о нашем најважнијем питању, а то је питање територијалног интегритета и суверенитета, односно Косова. Успели смо нешто што нико није очекивао – додао је министар спољних послова.

Он је навео да му је Пацоли рекао отворено и директно да му квари посао.

- Они су то плаћали, имали су и по дршку западних земаља. На Малдивима је постојао један велики скандал за два милиона, а зависно је било од земље до земље, негде је било за 10 или 20 компјутера, обећање за укидање виза, стипендије за студенте, негде је било обећање западних земаља да ће добијати неку помоћ – испричао је Дачић.

Како је додао, многе земље су изманипулисане око признања Косова.

- Још чекам да рашчистимо са појединим земљама – истакао је Дачић.

Дачић окупио амбасадоре и објаснио им српски план! Више о томе ОВДЕ.

Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА