Најновије

КРАЈ ПРИМИРЈА СЕ БЛИЖИ: САА регруписала и појачала снаге на два кључна места где се припрема за координисану супер-офанзиву!

Краткотрајно примирје у Идлибу приводи се крају у наредна 24 сата, објавио је у суботу ујутро Ал Ватан.

САА (Фото: Јутјуб)

Према Ал Ватану, примирје које су започеле руске оружане снаге била је само привремена мера која треба да се оконча у недељу ујутро.

Сиријска публикација је додала да су џихадисти Џабхат Ал Нусра више пута кршили примирје. Међутим, војни извор у Дамаску рекао је да засад није ништа званично и да је мало вероватно да ће Сиријска арапска армија (САА) започети нови напад у наредних неколико дана.

Извор каже да је САА већ распоредила своје снаге око јужне регије Ал Габ равнице, јер је ово место њихове следеће офанзиве на северу Сирије.

Истовремено, сиријска војска је такође послала појачања на североисток земље покрајине Латакија; ова офанзива треба да се изведе у координацији са операцијом Ал Габ.

Да би сиријска војска обезбедила северни регион Ал Габ, који је тренутно под контролом група попут Хаџат Тахрир Ал Шам и групе Хурас Ал Дин, сиријска војска ће морати да заузме стратешки важан град Кабани и околне врхове брда.

Кабани надгледа већи део подручја која се налазе у делу равнице Ал Габ који контролишу милитианти, тако да је заузимање овог града високи приоритет команди сиријске војске.


 
Прочитајте ОВДЕ  где још стиже појачање.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА