Најновије

ПЛЕНКОВИЋ: Ово је очигледна провокација Србије, са циљем да се изазове инцидент!

Хрватски премијер Андреј Пленковић потврдио је да је јутрос око 6 часова и 30 минута хрватска полиција на граничном прелазу Бајаково спречила улазак 11 војника са територије Србије на територију Хрватске.

Андреј Пленковић (Фото: Јутјуб)

„Реч је о покушају који очито није имао комеморативни карактер, као што би то требало бити, већ је очито намеравана провокација, са циљем да се изазове инцидент. Таква пракса је противна међународном праву и за нас као државу је неприхватљива и ми је као држава најоштрије осуђујемо“, додао је Пленковић.

Премијер каже да би било нормално да су српске власти најавиле долазак, а „ових Вулинових 11“, како их је назвао Пленковић, који су хтели да дођу у Хрватску, очито су заборавили прописе и међународно право.

„Све остало је класична вежба политиканства и дизања тензија између Хрватске и Србије. Очекујемо да држава Србија са респектом третира Републику Хрватску и Хрвате у Србији“, рекао је Пленковић.

Министарство одбране Србије изразило је огорчење и затражило извињење због срамног поступања органа Републике Хрватске, који су забранили делегацији Министарства одбране и Војске Србије да уђу у ту земљу и присуствују обележавању Дана јасеновачких новомученика.

Након што је делегација Војске Србије враћена са граничног прелаза Бајаково са Хрватском, огласио се директор хрватске полиције Никола Милина, који тврди да они нису најавили прелазак границе.

Прочитајте ОВДЕ  све детаље о овом скандалу.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА