Најновије

НЕПРИСТОЈНА ПОНУДА РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ВАШИНГТОНУ! АМЕРИ ШОКИРАНИ! Путин: Трампе, купи оружје од Русије!

Руски председник Владимир Путин понудио је Американцима да купе његово најмодерније хиперсонично наоружање.

Сармат (Фото: Министарство одбране РФ)

Он је лидеру САД Доналду Трампу поручио да би му било паметно да од Москве набави нове хиперсоничне нуклеарне ракете да не би трошио новац и време да их сам развија.

Путин је детаље разговора са Трампом открио у четвртак у разговору са новинарима на Источном економском форуму (ЕЕФ) у Владивостоку. Како је навео, непристојну понуду дао је шефу Беле куће током њиховог последњег сусрета на самиту Г20 у јапанском граду Осаки.

- Рекао сам Доналду следеће: Ако желиш, можемо да ти продамо нешто од нашег најновијег хиперсоничног оружја. У том случају, могли бисмо да направимо неки баланс у погледу наоружања које имамо - рекао је Путин.

Црно на бело

Можда ће Американци сами нешто произвести. Али зашто би трошили новац ако смо га ми већ уложили и направили сјајне ракете

Затим је додао да му је Трамп одговорио да не жели да купује ракете од Руса зато што његова војска већ развија своје оружје.

- Можда ће Американци сами нешто произвести. Али зашто би трошили новац ако смо га ми већ потрошили и направили сјајне ракете. Вашингтон би у случају куповине добио важно наоружање, а притом не би угрозио нашу безбедност. Имали бисмо равнотежу - испричао је Путин.

Руски медији наводе да није јасно да ли је шеф Кремља био озбиљан у својој намери или је једноставно желео да истакне да су Руси у предности када је трка у наоружању у питању.

Наиме, он је још у марту 2018. представио најновије оружје које су произвели домаћи војни конструктори. У питању је хиперсонична ракета названа "кинжал", што у преводу значи бодеж. Она достиже брзину од 10 маха, односно 12.348 километара на час, што је чини бржом од звука. Тешко је уочљива за радаре и зато представља савршено оружје.

Поред ње, Москва је произвела и подводни стелт дрон, али и ракетни систем "сармат", који може бити опремљен нуклеарним хипесоничним бојевим главама.

Путин је недавно најавио да је у фази тестирања и моћна крстарећа ракета неограниченог домета "9М730 буревестник", у којој је нуклеарни реактор. Њу су на Западу прозвали 'оружјем судњег дана'.

Трампов званичник: Ми имамо бољу технологију

Високи званичник Трампове администрације поручио је јуче да је шокиран понудом Владимира Путина.

- Ми немамо никакав интерес да купујемо наоружање од Русије. Као што је рекао и председник, САД имају напреднију ракетну технологију од Москве. Њу користимо у производњи и тестирању свих пројектила, због чега нема потребе да их набављамо у иностранству - рекао је тај званичник.

Прочитајте ОВДЕ  какав то сулуд план Вашигтон има у својој специјалној мисији против Русије.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА