Најновије

ПУТИНОВ ЧОВЕК СВЕ ОБЈАСНИО АМЕРИКАНЦИМА: Квази држава Косово је неодржива! Није случајно да расте број земаља које повлаче признање

Мисија Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у непризнатој држави Косово указује на пораст етничких злочина за 27 одсто, при чему су већина жртава Срби, саопштио је стални представник Русије при ОЕБС-у Александар Лукашевич.

Лукашчевич (Фото: РИА)

Стални представник Русије скренуо је пажњу ОЕБС-а да ситуација у региону постаје све алармантнија, а висок ниво незапослености, социјална угроженост, велико учешће становништва у трговини наркотицима, трговини оружјем, терористичким и екстремистичким организацијама и даље су норма за Косово.

“Посматрања мисије ОЕБС-а указују на пораст злочина на етничкој основи, 27 одсто у поређењу са другом половином 2018. године. У огромној већини случајева, жртве су локални Срби. Последњи нечувени инцидент догодио се 2. септембра у Косовској Митровици, где је у нападу групе Албанаца српски младић рањен ножем”, рекао је Лукашевич на састанку сталног савета ОЕБС-а у Бечу.

“Све је очигледније да се квазидржавни ентитет на Косову показао неодрживим. Није случајно да број земаља које повлаче признавање такозване независности расте”, истакао је стални представник Русије.

Према његовим речима, привремене власти у Приштини демонстрирају хроничну немоћ и отворену неспремност за решавање акутних проблема за становнике региона.

“Како би задовољили своје политичке амбиције, локални политичари су се ослањали на подстицање екстремистичког расположења међу косовским Албанцима, углавном на рачун намерног погоршања косовске кризе”, истакао је Лучашевич.

Прочитајте ОВДЕ зашто су се приштинске власти жалиле Американцима.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА