Најновије

ХАОС У ЛИДСУ, НАПАДНУТ БОРИС ЏОНСОН! Британски премијер једва "извукао живу главу", за све је крив брегзит (ВИДЕО)

Неколико дана након драме у парламенту, Борис Џонон упутио се у Западни Јоркшир, али судећи по реакцијама градића Морли у Лидсу, можда је требало да остане у Лондону. Наиме, грађани су га буквално окружили и напали на улици, а премијер се невешто бранио.

Џонсон (Фото: Јутјуб)

- Играш игрице са јавношћу. То сви знају још од времена када си изабран за премијера. Шта кажеш на то? Ти играш игрице - викао је један од пролазника на Џонсона, док је камера Би-Би-Сија све бележила.

- Мислим да људи желе од нас да напустимо Европску унију 31. октобра - рекао је Џонсон када је коначно дошао до речи.

Прилазник му је упадао у реч говоривши "да то сви знају", на шта је Џонсон одговорио: "Фанатастично. То је оно што ћемо да урадимо". Његов саговорник није одустајао, иако му је Џонсон окренуо леђа.

- Требало би да си у Бриселу да преговараш. Где се преговори одвијају? Ти си овде у Морлију у Лидсу. Требало би да си у Бриселу да водиш преговоре против напуштања ЕУ - рекао је.

Џонсон је стигао да изговори само "нажалост...", пре него што му је упорни пролазник још једном поновио да игра игрице и да цела земља то зна.

- Овај господин је потпуности у праву, зато... - почео је Џонсон док су други добацивали пролазнику да пусти Џонсона да говори.

Пролазник то ипак није дозволио, већ је наставио у истом стилу.

- Он говори већ најмање шест недеља од када је изабран и ништа није рекао. Ништа ниси рекао за шест недеља! Отишао си у парламент и играо си игрице - наставио је повишеним тоном.

- Заправо, то уопште није тачно.... - покушао је да се брани Џонсон пре него што му је саговорник још једном упао у реченицу: "То је у потпуности тачно!".

Обојица су остала при свом ставу, па након неколико реченица убеђивања да ли јесте или није тачно да је играо игрице у парламенту, Џонсон је разјареном саговорнику рекао да је Британија на "корак до постизања споразума".

- Добићемо споразум. Уз дужно поштовање, али ако опозиција жели да уради ово зашто онда неће на изборе? - рекао је Џонсон и ућутао, док је његов саговорник наставио да оптужује да се игра са парламентом и народом Велике Британије.

Џонсон је потом покушао да заврши расправу рекавши да би онда требало пустити народ да одлучи, али ту није био крај расправи.

- У овом тренутку, лидер опозиције.... - хтео је нешто Џонсон да каже за крај, међутим са друге стране се чуло: "То је твој игра! Избори су игра".

Неко је добацио Џонсону: "Никада нећеш променити његово мишљење" и британски премијер је још једном окренуо леђа свом саговорнику. Иза његових леђа допирао је скоро па урлик: "Требало би да си у Бриселу и да преговораш".

Џонсон се још једном окренуо ка пролазнику покушавши да каже да су преговори у току, али одустао је и упркос повицима у камеру је рекао да Британија преговара са ЕУ.

Тада се у расправу убацила и Лаура Куенсберг, новинарка Би-Би-Сија које је такође оштро упутила питање Џонсону како планира да уједини земљу када "избацује људе из своје странке (оне који су гласали за блокирање Брегзита без споразума прим. аут.) и приморава људе на изборе које многи не желе".

- Једини на чин да то урадимо је да је изведемо земљу из Европске Уније до 31. октобра и кренемо напред - рекао је Џонсон за крај ове расправе.

Још један бесни грађанин

Ово није био и једини Џонсонов "улични окршај" тог дана у Морлију. На твитеру је појавио још један занимљив, мада много мање драматичан, снимак. На њему се такође види како пролазник прилази Џонсону, љубазно се рукује са њим, осмехује, а затим изговара: "Молим вас, напустите мој град". Џонсон, можда поучен претходним окршајем, покушава да оде брзо, изговарајући: "Хоћу, ускоро".

Било је и оних који су прилазили Џонсону да се рукују да њим уз поруку "завршите Брегзит брзо", али много мање него оних бесних грађана Морлија који нису имали превише лепих речи да британског премијера.

Ердоганови људи направили хаос у Истанбулу, а када су склоњени са власти испливала шокантна истина! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА