Најновије

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У РУСИЈИ: Путин губи Москву?

Руска владајућа странка Уједињена Русија, која подржава председника Владимира Путина, изгубила је око трећину места у московском парламенту и сада је питање ко ће имати власт у главном граду Русије, преноси Ројтерс.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Недељни избори били су једни од најпосматранијих последњих година, јер су власти из изборне трке искључили бројне опозиционе партије, због чега су Москву данима потресали протести.

Протести су почели у јулу пошто је Централна изборна комисија одлучила да не региструје велики број опозиционих странака и кандидата, јер наводно нису успели да сакупе довољан број потписа.

Водећи руски опозициони лидер Алексеј Наваљни позвао је опозиционе присталице да ипак изађу на локалне изборе и гласају за опозиционог кандидата који има највеће шансе да победи Јединствену Русију.

Владајућа странка је, с друге стране, спремила одговор на ту тактику - своје кандидате је представила као независне, иако је реч о политичарима чија је улога и партијска припадност већ деценијама иста.

Слабији резултат Путинове партије на изборима Ројтерс оцењује као успешнију тактику опозиције.

Сиријска војска осујетила злочиначки план терориста! Бомбардована упоришта Хаџата Тахрира ал-Шама! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА