Најновије

"Албанске партије доживљавају Црну Гору као своју кућу!"

Албанске политичке партије Црну Гору доживљавају као своју кућу и свој политички интерес подређују томе, каже члан Главног одбора ДПС-а Никола Гегај.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

"Демократска партија социјалиста се неће мешати у то како ће наступати мањинске странке на парламентарним изборима. Наравно, у политичком животу коалиције се стварају када за то постоје политички интереси", рекао је Гегај.

Он је, поводом захтева дела албанских странака да добију загарантоване мандате, казао да је ДПС спремна да уважи све захтеве мањинских партија који су у складу са највишим европским и демократским стандардима.

То што у Црној Гори више нема казни за истицање националних симбола, након измена закона, Гегај каже да је у питању демократско и квалитетно законско решење, које доноси потпуну слободу у употреби националних симбола.

"Црна Гора је и овим законом показала да гради друштво једнаких уз уважавање свих европских стандарда. Очигледно да је Црна Гора посвећена унапређењу и заштити права мањинских народа и других мањинских заједница и константно улаже напоре у промовисању заштите ових права. Такође, један од основних циљева државе Црне Горе је и пуна интеграција мањинских народа, уз очување њихове националне посебности и заштите њихових права. Црна Гора је заједничка кућа свих нација и вјера које у њој живе, а мултиетнички склад и толеранција њена највећа вредност коју сви заједно морамо чувати и његовати", рекао је Гегај.

Верници и вечерас протестују због спорног закона! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА