Најновије

АМЕРИ, САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ НЕ ЛАЖУ - ОВО ЈЕ ВАША БАЗА ПРЕ И ПОСЛЕ ИРАНСКОГ РАКЕТИРАЊА! Вашингтон ухваћен у превари, шта ли су још слагали?!

Према информацијама ирачке војске, на зрачну базу Аин ал-Асад у ирачкој провинцији Анбар, коју користе снаге коалиције на челу са Сједињеним Америчким Државама, као и на базу у курдском граду Ербилу, испаљене су 22 ракете.

Сателитски снимци не лажу (Фото: принтскрин)

- Ниједан Американац није повређен у нападу иранског режима. Нисмо претрпели жртве. Сви су наши војници на сигурном, а у базама је причињена мања штета - рекао је амерички председник Доналд Трамп у обраћању нацији у среду.

Напади су уследили неколико сати након што је амерички министар одбране Марк Еспер упозорио да САД може очекивати одмазду за убиство иранског генерала Касема Сулејманија у америчком нападу беспилотном летелицом у Ираку у петак.

Према речима независног експерта за контролу оружја, сателитске фотографије база показују да су напади за циљ имали убијање америчког особља.

- Циљали су на амерички дио базе. Намеравали су га погодити и погодили су га - каже Џефри Левис са Института за међународне студије Мидлебури у Монтереyу у Калифорнији.

Две сателитске фотографије, које је Ројтерсу проследио Планет Лабс, илустрирају пет удара који су, како се чини, уништили или оштетили најмање седам зграда и другу инфраструктуру.

Три погођена објекта, како се чини, били су хангари у којима су одржавани авиони.

Гађане проиранске снаге у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА