Најновије

ВОЈСКА ЗАДАЛА УДАРАЦ ЏИХАДИСТИМА: Терористи кренули у офанзиву, али је онда настао пакао за милитанте

Сиријске арапске ваздушне снаге (СуААФ) жестоке су бомбардовале положаје џихадиста у југоисточном Идлибу.

Борци САА су жестоко узвратили нa непријатељске ударе (Фото: Јутјуб)

Како преносе локални медији и вечерас се воде жестоки сукоби у области Идлиб. Према извештајима са линије фронта, припадници Хаџата Тахрира ал-Шама гађали су пројектилима положаје Сиријске арапске армије (САА) у граду Јарјаназ. Представници терористичке групе тврде да је уништен положај САА у овом граду, док званични Дамаск демантује ову информацију тврдећи да се ради о мањој штети.

Као освета за ове нападе, ваздушне снаге СуААФ су извеле серију жестоких удара по положајима џихадиста у источном Идлибу. Циљеви су им били подручја под контролом Хаџата Тахрира ал-Шама и милитаната, које подржава турска војска.

Војни извор из САА навео је и да се жестоке артиљеријске борбе воде око кључног града Марат Ал-Нумана. Он је додао да очекује да у наредном периоду буду смањени оружани сукоби, пошто је од 12. јануара најављено примирје.

Исти извор је рекао да ће сиријска војска бити у стању приправности у овом подручју, али неће да настави офанзиву ако се џихадисти буду придржавали споразума о примирју.

Турска и Русија су постигле договор о прекиду ватре у региону Идлиба, који ће ступити на снагу 12. јануара, минут после поноћи. Турско министарство одбране саопштило је да ће напади ваздухом и копном бити заустављени као резултат прекида ватре који за циљ има да се спрече нови таласи миграната и нове жртве.

Прочитајте ОВДЕкако је САА одговорила на нападе џихадиста у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА