Најновије

ДРАМА У ТЕХЕРАНУ: Приведен амбасадор Велике Британије! Подстицао демонстрације испред Универзитета! (ВИДЕО)

Амбасадор Велике Британије у Техерану кратко је задржан због "подстицања и усмеравања" анти-владиних демонстраната испред Универзитета Амиркабир - наводе извештаји.

Демонстрације у Техерану (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Велике Британије у Ирану Роб Мекејр кратко је задржан испред Универзитета Амиркабир у Техерану због испитивања због његове наводне улоге у подстицању и руковођењу анти-владиним демонстрацијама, јавља новинска агенција "Тасним".

Дипломата је био међу групом људи задржаних због покушаја "организовања, подстрекивања и усмеравања неких радикалних и деструктивних акција", наводи новинска агенција са седиштем у Техерану. Пуштен је неколико сати касније, али ће наводно бити позван у недељу на додатно испитивање.

Министар спољних послова Доминик Рааб назвао је притварање британског дипломате "грубим кршењем међународног права", инсистирајући на томе да је Мекејр ухапшен без икаквих "разлога или објашњења". Техеран још није званично коментарисао инцидент.

Стотине људи окупило се због бдења и протеста испред универзитета у Ирану раније у суботу, након што је Техеран признао да је случајно оборио украјински авион са 176 путника, од којих су многи били ирански студенти.

Прочитајте ОВДЕ   какво је то лудило почело преко Дрине.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА