Најновије

НОВИ СНИМАК: Да ли је ово тренутак када је иранска ракета полетела ка украјинском авиону и оборила га? (ВИДЕО)

Наводни снимак тренутка када је иранска ракета полетела ка украјинском авиону који је оборен 8. јануара са 176 путника, појавио се на Твитеру. Поменути снимак објавио је новинар Гај Елстер, али званичних потврда да је реч о аутентичном снимку још увек нема.

Тренутак експлозије (Фото: Јутјуб)

Снимак је пренео и "Гардијан" наводећи да је реч о тренутку када је пројектил иранске Револуцинарне гарде лансиран.


Истовремено, америчка телевизија Си-Ен-Ен објавила је други снимак за који тврди да приказује тренутак пада авиона. На снимку се не види се конкретно пад авиона због угла који покрива надзорна камера са које снимак преузет, али се види како се у једном тренутку нешто велико удара у земљу уз огроман бљесак светлости. Следећи кадар су запаљени делови авиона који лете свуда.

Ни у вези овог снимка нико се није званично огласио.

Иран је тек данас признао да је "ненамерно" оборио авион, иако су претходно тврдили да је авион пао због техничких проблема.

Амир Али Хаџизаде, старији комадант иранске Револуционарне гарде (ИРЦГ), рекао је данас на пресконференцији да преузима "пуну одговорност" за обарање авиона, који је према његовим речима, погрешно идентификован као надолазећа крстарећа ракета на удаљености од око 19 километара.

Хаџизаде је додао да је веза оператера ПВО са командом у том тренутку била у прекиду, због чега он није могао да потврди одлуку о обарању авиона, због чега је оператер на располагању имао свега десет секунди да сам донесе одлуку - да ли да обори мету или не.

- Направио је погрешан избор - рекао је Хаџизаде.

Подсећамо, авион се срушио осам минута након што је полетео из Техерана ка Кијеву 8. јануара рано ујутру. Неколико сати раније, Револуционарна гарда извела је нападе на америчке базе у Ираку као одмазду за убиство генерала Касема Сулејманија.

Прочитајте ОВДЕ   ко се то ујединио са Исламском државом.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА