Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА НЕМИЛОСРДНА УОЧИ ПРИМИРЈА: Асадови ловци растурили терористичка гнезда у Идлибу (ВИДЕО)

Борбени авиони Сиријских арапских ваздушних снага (СyААФ) извршили су током дана низ ваздушних удара по такозваној "безбедносној зони" терористичке групе Хаџат Тахрир ал-Шам у центру Идлиба.

Сиријски авиони су уништили непријатељска упоришта (Фото: Јутјуб)

Борбени авиони Сиријских арапских ваздушних снага (СyААФ) извршили су током дана низ ваздушних удара по такозваној "безбедносној зони" терористичке групе Хаџат Тахрир ал-Шам у центру Идлиба.

Како преносе локални медији сиријски авиони су бомбардовали центар града где се налази неколико седишта терористичке групе, која је повезана са Ал-Каидом.

Сиријска авијација је бомбардовала још неколико градова, који су упоришта терористичких група, Кан Асубул, Деир Сунбул, Сармион, Ал-Нераб, Биниш и Марат ал-Нуман. Медији блиски влади у Дамаску пренели су да међу џихадистима има доста погинулих и рањених.


Међутим, опозициони активисти тврде да је најмање 10 људи погинуло, а ранивши десетине. Они не наводе да ли се ради о побуњеницима или цивилима.

Прекид ватре на том подручју је наводно ступио на снагу у четвртак, наводи руско министарство одбране, али из Турске кажу да ће примирје ступити на снагу у недељу.

Москва и Дамаск су оптужили побуњенике за кршење примирја.

Владине снаге су у офанзиви у Идлибу дуже од три недеље, приморавајући више од 200.000 људи да побегну у сигурнија подручја на северу.

Идлибом доминирају џихадисти, који су повезани са ал-Каидом.

Прочитајте ОВДЕ како су амерички војници погинули у Авганистану.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА