Најновије

ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ: Смањење цензуса је добро за политички систем и за демократију!

Смањење цензуса је добро за политички систем и за демократију, рекао је данас Ðорђе Вукадиновић, опозициони посланик у Скупштини Србије, који, међутим, сматра да СНС спушта цензус да би се пред Европским парламентом "представили као демократе које хоће да учине опозицији".

Ђорђе Вукадиновић (Фото: Јутјуб)

Вукадиновић је рекао да је добро да више људи може да види своје представнике у парламенту и препозна своје ставове, да су репрезентовани, без обзира зашто власти хоће да буде нижи цензус.

- Од 300-400.000 гласова који не пређу цензус, половина иде владајућој странци када се гласови касније равномерно деле. Тако они имају бонус, који сада смањују. Нико њима неће украсти гласове ни мандате, него ће их бити мало мање - констатовао је Вукадиновић гостујући на ТВ Прва.

Према његовим речима, логично би било да власт жели да буде што виши цензус, и то не било која власт, "него ова која је толико јака и има све ресурсе, а опозиција је расцепкана и подељена". Вукадиновић је казао да смањење цензуса није довољно и да то, само по себи не решава ствар, али просто је демократска мера.

- Није случајно што већина демократских земаља нема цензус или је цензус између два и три одсто. У Турској је 10 и јасно је зашто - да би власт избацила што више опозиције - рекао је он.

Да ли ће СНС имати мање мандата или не, зависи од тога колико гласова остане испод црте, закључио је Вукадиновић.

Избори неће бити одржани 3. маја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА