Најновије

КРСТ НОСИТИ, НАМА ЈЕ СУЂЕНО! СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ! Никада више људи на литији у Бару! Народ дигао глас против братоубилачког закона (ВИДЕО)

Више од 16.000 верника учествовало је данас на литији у Бару. 

Литија у Бару (Фото: Јутјуб)

Литија је окупила највећи број људи у историји овог града. Преко 16.000 Барана, које је предводио митрополит Амфилохије још једном је затражило повлачење Закона о слободи вероисповести и верским заједницама који предвиђа отимачину имовине Српске православне цркве.

"Ако је ова световна власт народна, онда нека чује глас народа. Глас који народ диже против братоубилачког закона, и антинародног. Против безбожничког закона, који се мора одбацити", казао је, између осталог митрополит Амфилохије након литије улицама града под Румијом, испред храма Св. Јована Владимира.

Литији је претходила Света Архијерејска Литургија у овом храму, коју је митрополит служио са свештенством СПЦ и верним народом.

Прочитан је и проглас Епископског савета којим се тражи стављање закона ван снаге, уз навођење да ће се само тако вратити сада веома нарушен, мир и спокој православним верницима, који су им у ове божићне дане нарушили државни органи.

Прочитајте ОВДЕ шта је епископ Јоаникије поручио црногорским властима.

Извор: ИН4С
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА