Најновије

АЛЕКСАНДАР ШЕШЕЉ: Мафијашки режим Мила Ђукановића хоће да очисти Црну Гору од свега што има префикс - српско!

Заменик председника Српске радикалне странке Александар Шешељ позвао је Владу Републике Србије да што хитније покрене дипломатску офанзиву да се у Савету безбедности УН разговара о положају и угрожености српског народа у Црној Гори после усвајања спорног Закона о слободи вероисповести.

Александар Шешељ (Фото: Јутјуб)

Обраћајући се новинарима у Скупштини Србије, Александар Шешељ је оценио да су, поред Срба на Косову и Метохији, тренутно најугроженији Срби у Црној Гори и да сваким даном одуговлачења, њихова ситуација постаје све тежа.

“Очигледно је да после стварања црногорске нације и језика, мафијашки режим Мила Ђукановића хоће да очисти Црну Гору од свега што има префикс – српско. Ако желимо да помогнемо српском народу у Црној Гори, морамо да покренемо дипломатску офанзиву како би питање њиховог положаја дошло на дневни ред Савета безбедности УН где имамо јаке савезнике у Русији и Кини“, рекао је заменик председника радикала.

Шешељ је оценио да је власт у Србији променила реторику према дешавањима у Црној Гори, али и додао да то не сме да остане само маркетиншка кампања.

“Закон о слободи вероисповести не само да је уперен на уништавање српског идентитета у Црној Гори, него је и противправан у смислу раздвојености цркве и државе, као и неприкосновености приватне својине. То су аргументи које српска страна треба да истакне“, истакао је Александар Шешељ.

Прочитајте ОВДЕ шта је лидер Двери Бошко Обрадовић поручио напредњацима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА