Најновије

Обрадовић: Власт се плаши бојкота! Ако могу да мењају изборне законе, могу и да одложе изборе!

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је да се власт плаши бојкота и да размишља о снижавању цензуса јер је свесна да ће после избора у априлу скупштински сазив чинити само Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

"Зато су дошли на ту идеју како би на силу у парламент угурали више од две политичке опције, и тако глумили вишестраначку парламентарну демократију и да је све у реду", рекао је Обрадовић, а наводи се у саопштењу Двери.

Он је истакао да ако могу да се мењају изборни закони два месеца пре избора - онда могу и да се одложе избори и да се по потписивању споразума између власти и опозиције о слободним и поштеним изборима, нормални избори одрже за девет месеци.

Обрадовић је оценио да тај споразум треба да буде усвојен у Скупштини у форми леx специалис (посебан закон), који би подржали сви народни посланици, док би његово спровођење гарантовала прелазна, техничка влада.

"Као што је то тренутно управо случај у Северној Македонији или као што су прошле године, на исти начин, организовани и парламентарни избори у Аустрији", закључио је Обрадовић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Драган Ђилас поручио председнику Србије.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА