Најновије

ДАЧИЋ НАЈАВИО ДИПЛОМАТСКУ ОФАНЗИВУ: И ове године биће повлачења признања тзв. Косова!

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дацић истакао је да ће и ове године биће још повлачења признања тзв. Косова.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

“Када смо кренули у дипломатску офанзиву 117 земаља је било признало тзв. Косово. Сада је та бројка на 97”, рекао је Дачић и подвукао да је лоше било што нисмо имали дипломатске односе са неким земљама.

Анализирајући данашњу политику Мила Ђукановића, шеф дипломатије је цитирао изјаве садашњег председника Црне Горе, који је, како је навео, 1990. године изјављивао да су Црногорци поносни на српско порекло и црногорску државност.

Напомиње да у Црној Гори Срби добијају отказе јер су Срби и само зато што се изјашњавају као Срби.

У прилог овој констатацији указује и на податке.

“У Црној Гори је 29 одсто Срба. А само њих пет одсто ради у државној администрацији. Добијају отказе када се изјасне као Срби. Па и брат мог шефа обезбеђења, који је из Бијелог Поља, добио је отказ јер се изјаснио као Србин. То је прогон српског народа”, казао је Дачић.

Наводи да је циљ да на следећем попису буде што мање Срба, а 2003. године их је било 32 посто, а сада 29 посто.

“Ми морамо да поставимо наш циљ. Наш циљ је да заштитимо српски народ, да имају право на свој идентитет, да се слободно изражавају као Срби где год да су на свету”, истакао је шеф дипломатије.

Дачић је оценио да је година за нама била тешка на многим пољима, и то не само за Србију, већ у међународним односима, где је било тектонских поремећаја.

Он је навео да је у свету забележено много промена - САД и ЕУ више нису на истој страни, јер се по многим питањима на различитим странама, САД су схватиле да им је Кина главни супарник, дешавао се Брегзит, трансформација ЕУ.

“И у оваквом свету, ми смо тражили место за нашу Србију”, нагласио је Дачић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Ивица Дачић говорио о Русима, Американцима...

Извор: Хепи ТВ/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА