Најновије

ДРАМА У ПРИШТИНИ ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ: Курти послао последњу понуду Мустафи! Американци праве договор о влади или следе нови избори на КиМ?

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти послао је нову понуду Иси Мустафи у којој је предложио да ДСК има шест министарстава, Самоопредељење пет, док би мањинским странкама припало три министарска места.

Да ли ће Курти бити нови премијер привремених приштинских институција? (Фото: Јутјуб)

Куртијева понуда, која је Мустафи послата синоћ око 22 сата, садржи предлог да се укупан број министарстава са 12 повећа на 14.

Премијер, председник скупштине, други потпредседник владе, потпредседник скупштине и пет министарстава би припадали Самоопредељењу, пише у предлогу.

ДСК-у је понуђено место заменика премијера, првог заменика председника парламента, шест министарстава, пише Коха.

Самоопредељење се, такође, сложило да би ДСК требало да предложи кандидата за председника Косова, који испуњава све уставне критеријуме.

“Уколико из било ког разлога председник не буде изабран, ДСК ће преузети додатно  министарство”, наведено је у предлогу.

ДСК ће размотрити понуду Самоопредељења

Демократски савез Косова саопштио је да је синоћ добио нову понуду од лидера Самоопредељења Аљбина Куртија наводећи да ће је размотрити у наредним данима.

У саопштењу за медије ДСК наводи да је нови предлог врло сличан ономе који су добили на последњем састанку, али да има и мањих измена.

Вокер у Самоопредељењу о формирању владе

Бивши амбасадор ОЕБС-а Вилијам Вокер стигао је у седиште Самоопредељења у Приштини где ће са лидером странке Аљбином Куртијем разговарати могућностима за формирање нове владе и коалиције.

Вокер се јуче састао са представницима Демократског савеза Косова и разговарао о могућностима формирања коалције ДСК-Самоопредељење.

Вокер је општимистичан да би могло доћи до формирања коалиције две странке.

Са представницима ДСК јуче је разговаро и амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет и поновио захтев САД да се што пре успоставе нове институције.

Прочитајте ОВДЕ шта Вилијам Вокер ради у Приштини.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА