Најновије

ЛАВРОВ НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ПРЕГОВОРА: Русија ће наставити да улаже напоре у решавању ситуације у Либији!

Русија ће наставити да улаже напоре у решавање ситуације у Либији, потребно је охрабривати све либијске стране на договор, а не решавати ствари силом, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за новинаре после разговора са колегом из Шри Ланке. Лавров је нагласио да се екстремисти из Сирије пребацују у Либију.

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Министар је подсетио да су раније лидери Турске и Русије покренули иницијативу за прекид ватре у Либији и да су из тог разлога у понедељак одржани међулибијски преговори.

„Наставићемо напоре у том смеру. За сада нису постигнути коначни резултати“, истакао је Лавров.

„Све напоре које сада улажу и европљани, међу којима су Немци, Французи и Италијани, напоре које улажу суседи Либије - Алжир Египат, као и Уједињени Арапски Емирати, Турска, Катар, Русија,желимо да ујединимо и сви радимо у истом правцу и подстичемо све либијске стране да дођу до споразума, уместо да наставе да решавају ствари силом“, прецизирао је Лавров.

Он је објаснио да су снаге НАТО-а 2011. године бомбардовале либијску државност, а да последице те незаконите „авантуре“ свет и, пре свих, сами Либијци још осећају.

Лавров је рекао да се екстремисти из Сирије, из Идлиба, пребацују у Либију како би тамо и даље „мутили воду“.

Лавров је објаснио да око 90 одсто територије Сирије контролишу легитимне власти, а да на преосталим жариштима терористичке активности, пре свега у Идлибу, екстремисти постепено губе своје положаје.

„Међутим, нажалост, велики њихов део пребацује се у Либију како би наставио да ’мути воду‘ у тој земљи“, истакао је Лавров.

Хафтар напустио преговоре у Москви! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА