Најновије

ОВАКО СМО 15. ЈАНУАРА УБИЛИ АРКАНА! Гаги проговорио и открио све: Гаврић ми је рекао "Крећем" и искључио телефон!

Гаги је био у свом стану и гледао у икону Богородице кад му је Бранко Јевтовић Јорга, неколико секунди после убиства, јавио да се десила „спектакуларна ствар, чиста тројка“

Жељко Ражнатовић Аркан (Фото: Јутјуб)

Гаги је био у свом стану и гледао у икону Богородице кад му је Бранко Јевтовић Јорга, неколико секунди после убиства, јавио да се десила „спектакуларна ствар, чиста тројка“

Драган Гаги Николић одлучио је да исприча све о догађају који је мистерија већ читавих 19 година - убиству Жељка Ражнатовића Аркана.

Гаги, који је осуђен на 30 година затвора због учествовања у ликвидацији команданта Српске добровољачке гарде, признао је да је пристао да буде део плана Аркановог убиства јер је, према његовим речима, Ражнатовић убио његовог кума Петра Вујчића. Кап која је прелила чашу била је подела зараде од продаје фудбалера Николе Лазетића.

Како је навео у претходним бројевима Курира, Гаги је са својим кумом Добросавом Гаврићем у јесен 1999. отишао, на позив Зорана Ускоковића Сколета, у ресторан „Двор“ у Раковици, након чега су њих двојица почела да прате Аркана како би га Гаврић ликвидирао. Николић је открио да су га често чекали на Аутокоманди, где је првобитно требало да буде убијен. Они су у више наврата одлазили у хотел „Интерконтинентал“, али ту локацију су сматрали неподобном.

Гаврић је одлучио да у данашњој исповести открије шта се све десило тог фамозног 15. јануара 2000, али и како су изгледали дани пред само убиство. Он је са супругом, својим братом Миланом Ђуричићем Микијем, који је такође осуђен на 30 година (налази се у бекству), Добросавом Гаврићем и њиховим девојкама српску Нову 2000. годину дочекао на Палићу, само два дана пре него што је убијен Жељко Ражнатовић...

- Морам да објасним да Ђуричић до тог дочека уопште није знао шта планирамо. Тек тада сам му рекао. Гаврић је био против тога да га укључујемо, сматрао је да све може да заврши сам, без Микија. Петнаестог јануара после подне кренули смо из Суботице за Београд, сивом „тојотом“ којом је управљао Гаврић. У ауту су били моја жена и његова девојка. Док смо јели у „Меку“ у Суботици, позвао ме је из Немачке Зоран Ускоковић Сколе. Рекао сам му да једемо, да ћемо прошетати и да моја жена хоће да купује у једном бутику. Потом ме је звао и Јорга и рекао да је добио информацију да ће Жељко Ражнатовић тога дана бити сам у хотелу „Интерконтинентал“ са супругом Светланом Ражнатовић. Рекао ми је да видим шта ћу и, ако могу, кренем за Београд. Пренео сам то Гаврићу - каже Гаги.

Полазак за Београд

- Истог тренутка кренули смо за Београд. Ја кући, а Гаврић у хотел. Јорга је у међувремену извео Аркана испред „Контија“ како би покушао да му прода „ауди А8“. Трудио се да га што дуже задржи, па му је предлагао цену, али Аркан је рекао да га не интересује јер вози само џипове. Вратио се у лоби хотела. У међувремену, Јорга ме је звао више пута да ме пита зашто Гаврић касни. Знао сам да је покојни Миленко Мандић Манда у хотелу. Био је мој велики пријатељ и камо среће да је жив. Јорга ми је пренео поздраве од њега - каже Гаги.

- Гаврић се у „Интерконтинентал“ довезао „тојотом“, сам. Мики Ђуричић је дошао другим аутомобилом, „опел калибром“, и паркирао се у близини. Аркан је тада већ био у хотелу.

Хотелски сепаре

- Гаврић је ушао у хотел и сео иза сепареа у ком су седели сада покојни Аркан, Миленко Мандић и Драган Гарић. Ту је био и Јорга. Чули смо се телефоном. Мики Ђуричић је, по договору, био паркиран у близини. Његов задатак је био да Гаврићу, када убије Аркана, помогне да побегне и спречи евентуалну потеру за њим. Гаврић ме је позвао из хотела и рекао ми: „Ситуација није добра“ - открива Николић.

- Паралелно су ме звали Сколе из Немачке и Јорга из хотела и тврдили супротно - да ситуација јесте добра! У једном тренутку сам позвао Гаврића и рекао му: „Нема проблема, одустаћемо. Ти си мој брат и кум, ако ти кажеш да није за реакцију, онда није. Не мора данас.“ Више сам веровао Гаврићу. Неколико тренутака касније поново ме је позвао. Рекао је само „крећем“ и прекинуо везу. Позвао сам га поново, али више није био доступан - присећа се он телефонског разговора који се догодио неколико секунди пре убиства.

Телефонски позив

Следећи телефонски позив, неколико секунди после злочина, Гаги је примио од Јорге. Он је, како се касније испоставило, стајао на само неколико метара од сепареа у ком су убијени Аркан и двојица његових пријатеља. У тренутку ликвидације носио је колач у рукама и пиштољ му је испао.

- Седео сам на кожној фотељи у својој дневној соби и гледао у Пресвету Богородицу. Излазим на терасу, јављам се на телефон. Сећам се, Јорга ми каже: „Тројка.“ Ја сам у чуду, кроз главу ми пролази доста тога. Размишљам, како тројка? Питам да ли је Манда. Он ми, одушевљен, каже само: „Спектакуларна ствар, чиста тројка.“ Говорим му: „Не може тројка! Аркан и ко још?“, а он ми каже: „Казаће ти то Мики“ - са уздахом прича Драган Гаги Николић.

Када му је телефон позвонио следећи пут, на вези је био Милан Ђуричић Мики.

- Мики ме зове из аута и каже ми да је Гаврић тешко рањен. Питам га шта се догодило унутра, Јорга говори о тројици. Мики ми одговара да није био тамо, али да крећу ка мојој згради и да стижу за десетак минута. Размишљам шта да радим, ствари су се закомпликовале, тада сам постао свестан да без суда и полиције више не може да прође…

Тзв. Косовска полиција поново кренула да хапси на северу КиМ! Више о отме сазнајте ОВДЕ!

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА