Најновије

СРПСКО РАТНО ВАЗДУХОПЛОВСТВО ЈЕДНО ОД НАЈЈАЧИХ У РЕГИОНУ! У Земуну објављена анализа стања РВ и ПВО

Српско ратно ваздухопловство је у 2019. било успешно и данас је једно од најснажнијих у региону, захваљујући опремању авионима МиГ-29 и новим хеликоптерима, набављеним после 25 година, оцена је након анализе стања која је данас обављена у зградиу команде ваздухопловства у Земуну.

Ратно ваздухопловство Војске Републике Србије (Фото: vs.rs)

Анализи стања присуствовали су министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, а руководио је командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић.

- У 2019. години набављена су четири борбена хеликоптера Ми-35М, три борбено-транспортна хеликоптера Ми-17В5, пет вишенаменских хеликоптера Х-145М, а у оквиру војно-техничке помоћи Белорусије преузето је власништво над четири авиона МиГ-29. Такође, у претходној години извршен је пријем 14 авиона типа „ласта-В54“, модернизовано је 10 авиона типа „орао“, а с модернизацијом ће се наставити и у 2020. години - наведено је у саопштењу МО.

Један од значајнијих прошлогодишњих задатака чија је реализација допринела унапређењу оперативних способности је и обука припадника Ратног ваздухопловства и ПВО за рад на новим средствима, реализована у земљама одакле су средства набављена.

Анализа стања, оперативних и функционалних способности показала је да је Ратно ваздухопловство и ПВО у 2019. години успешно реализовало све задатке, започело значајан процес модернизације и постигло видљива унапређења.

Данашњем реферисању присуствовали су чланови Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије, команданти бригада, батаљона и установа Ратног ваздухопловства и ПВО.

Шта је Велимир Ераковић писао Милу прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА